NewsAllert :

Un copil de 4 ani, rănit într-un accident rutier produs în Neamţ

A fost aprins iluminatul ornamental şi din bradul de Crăciun din Piatra-Neamţ

Poliţiştii de imigrări din Neamţ au depistat patru persoane din SUA, Sri Lanka şi Turcia care stăteau ilegal în judeţ

E.ON Piatra-Neamț se mută într-o nouă locație! Accesul în interior, doar cu programare telefonică sau on-line!

Ciprian Manoliu din cadrul ISU Neamţ – desemnat Pompierul de Onoare al anului 2022 în România

Tânără din Neamţ care a traversat neregulamentar, accidentată de un şofer octogenar

Deputatul Oana Bulai: „Refuzul Austriei de aderare a țării noastre la Schengen reprezintă umilirea noastră!”

Centrele de permanență din Neamț se reorganizează, din 1 ianuarie 2023! Iată lista centrelor!

„Nimeni singur de Crăciun” – o inițiativă a omului Daniel Vasilică Harpa

A mai rămas o zi până la deschiderea târgului „Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului”!

Florentina Moise (preşedinte PSD Piatra-Neamţ): „Mulţumită” primarului trecem în etapa „Crăciun de plastic pe bani mulţi”

Bărbat beat, accidentat pe trecerea de pietoni la Zăneşti de o şoferiţă din Piatra-Neamţ

De la buldozer la smart village! Drumul greu dar spre succes sigur al Asociaţiei „Ţinutul Răzeşilor” Neamţ!

Inspectorul şcolar general Florentina Moise: „Peste 7.000 elevi din Neamţ primesc de azi carduri sociale cu câte 500 lei!”

A murit biciclistul accidentat pe E85, în Neamţ

  • 9 decembrie 2022

ISSN 2457 - 3973

1 Iunie  – Ziua Internaţională a Copilului în centrele DGASPC Neamț

Ziua Internaţională a Copilului, celebrată în fiecare an ȋn prima  zi de vară, este momentul potrivit să conștientizăm importanța oferirii de sprijin și protecție copiilor și că trebuie să facem totul pentru a-i aprecia şi iubi. Ziua Internaţională a Copilului – 1 Iunie, a fost menţionată pentru prima dată în cadrul Conferinţei Mondiale pentru Protejarea şi Bunăstarea Copilului, care a avut loc la Geneva, ȋn august 1925 și de atunci este serbată anual în toată lumea.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamț organizează pentru copiii din centrele rezidențiale, de ziua lor, concursuri, petreceri, spectacole, picnic în aer liber, desene pe asfalt, jocuri distractive cu premii, excursii şi cadouri surpriză. Totodată, anul acesta DGASPC Neamț dorește să recompenseze și performanțele copiilor, indiferent de domeniul de activitate. Unul dintre cei ce vor primi o diplomă de recunoaștere a determinării, efortului și ambiției sale este Gabriel Eduard Stan, din cadrul CS Elena Doamna. Băiatul de doar 14 ani are un palmares impresionant în domeniul luptelor sportive, obținând numai anul acesta câteva premii remarcabile. Gabriel este sportiv în cadrul Clubului Sportiv Ceahlăul și component al Lotului Național de excelență al României la Lupte Greco-romane. În aprilie 2021 a obținut locul I la Turneul Internațional Wrestling Challenge Cluj Napoca și locul I la Cupa României U15. În mai a luat locul I la Campionatul Național Individual U15 și locul I la Turneul Internațional de Cadeți și la sfârșitul săptămânii trecute a obținut medalia de bronz la Campionatul European de lupte de la Sofia, Bulgaria, fiind cea mai reprezentativă realizare a sa. Este un copil remarcabil, plin de talent și seriozitate și care continuă seria luptătorilor de top care provin din centrele DGASPC Neamț.

Ziua de 1 Iunie este o zi specială pentru toţi, este o sărbătoare a copilăriei care ne inspiră să dăruim emoţii și bucurie, să ne implicăm în a le oferi o perspectiva unui viitor mai luminos, mai plin de succese şi speranţe. Trebuie să ne reamintim că avem datoria de a ne ocroti copiii, avem datoria de a-i aprecia, susține și iubi necondiționat pentru că ei reprezintă cel mai frumos dar al vieții. Astăzi, toate gândurile noastre se întreaptă către toţi copiii şi le dorim să aibă o copilărie minunată, cu multe bucurii și împliniri iar viaţa să le fie asemeni unui cer senin. La mulţi ani, dragi copii!“, a spus Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.

Articolul anterior

Tânără muşcată de viperă la Bicaz Chei

Articolul următor

A comis un accident cu victime la Cândești și apoi a fugit

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *