ISSN 2457 - 3973

15 permise reținute și 5 infracțiuni constatate într-o noapte de polițiștii rutieri din Neamț

15 permise reținute și 5 infracțiuni constatate pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În noaptea de 11/12 ianuarie a.c., în intervalul orar 18.00 – 02.00, polițiștii Serviciului Rutier Neamț alături de cei ai Serviciului de Ordine Publică,  au intensificat acțiunile în trafic, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive.

Acțiunea polițiștilor a vizat reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool și conștientizarea conducătorilor auto cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regimului legal de viteză și consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Legislația penală încriminează ’’conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe’’ în articolul 336 alineatul 2 din Codul penal, care prevede pedeapsa cu închisoarea de la unu la 5 ani sau cu amendă.

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale, potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, au fost reținute 15 permise de conducere, dintre care 8 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului și 7 pentru nerespectarea altor norme rutiere.

De asemenea, au fost constatate 9 infracțiuni, dintre care 5 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului și 4 pentru alte infracțiuni.

Articolul anterior

Reguli noi! Iată cum poți fi percheziționat corporal de polițiști!

Articolul următor

Prefectul George Lazăr a luat-o ”la talpă” prin județul Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *