ISSN 2457 - 3973

9 decembrie – Ziua Internaţională Anticorupție

Prin rezoluţia din 31 octombrie 2003, Organizaţia Naţiunilor Unite a stabilit data de 9 decembrie drept Ziua Internaţională Anticorupţie, prilej pentru oamenii din întreaga lume de a conştientiza impactul negativ al acestui fenomen asupra cetăţenilor şi a societăţii.

Corupţia reprezintă una dintre cele mai serioase ameninţări la adresa statului de drept în cadrul societăţii contemporane, subminând instituţiile şi valorile democratice, atentând la ordinea socială şi ameninţând capacitatea statului de a asigura drepturi şi libertăţi egale cetăţenilor săi. Altfel spus, corupţia ne afectează pe toţi şi slăbeşte respectul pentru lege. Tocmai de aceea este nevoie de un efort comun pentru prevenirea şi combaterea practicilor corupte.

În acest sens, Direcţia Generală Anticorupţie doreşte atragerea cetăţenilor români şi a funcţionarilor oneşti din M.A.I. în lupta cu acest flagel, în sensul de a lua atitudine şi de a sesiza Direcţia Generală Anticorupţie de fiecare dată când iau cunoştinţă despre implicarea unui lucrător  al Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.) în fapte de corupţie.

Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamț doreşte ca și pe data de 9 Decembrie, să fie din nou alături de public, în cadrul campaniei intitulată “Calc-o în picioare!”.

Această campanie a demarat în anul 2013, la sediul IPJ Neamț și sediul Serviciului Poliței Rutiere. În anul 2014, campania s-a desfășurat la sediile I.J.J. Neamț (la data de 9 decembrie) și I.S.U. Neamț (la data de 10 decembrie), iar în anul 2015 au fost vizate Serviciile Publice Comunitare cu sediul în Mall Central. Anul trecut, pe 9 Decembrie 2016, planșele realizate pentru acest moment (60 de planșe format A3, cu imagini sugestive pe teme de corupție) au fost postate la intrarea în sediul Instituției Prefectului Neamț și Consiliului Județean Neamț, pentru a fi călcate, la propriu, în picioare, la intrarea în serviciu de către lucrătorii celor două instituții.

Și în acest an, pe 9 Decembrie, în scopul creșterii gradului de responsabilizare și conștientizare  a publicului din Piatra Neamț, în cadrul campaniei “Calc-o în picioare!”, ofițerii DGA Neamț, în parteneriat cu Centrul Comercial WINMARKT vor derula o activitate de diseminare a unor materiale preventive anticorupție în incinta locației mai sus amintite.

Sub aspect mediatic, a fost realizat și un spot audio-video, care a fost transmis către organismele media din județ, în vederea promovării la data de 9 Decembrie, pe canalele acestora.

Cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie, Direcţia Generală Anticorupţie îşi reafirmă intoleranţa față de faptele de corupţie săvârșite de personalul Ministerului Afacerilor Interne şi încurajează un comportament corect care să corespundă moto-ului nostru instituţional „Integritate pentru credibilitate”. Cetăţenii pot sesiza faptele de corupţie la Linia Telverde anticorupţie 0800.806.806, apel gratuit din orice rețea fixă sau mobilă, la numărul de telefon al Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamț – 0233.234408 sau prin e-mail la adresa neamt[email protected]

IA ATITUDINE! SPUNE ŞI TU NU CORUPŢIEI!

0800.806.806

Articolul anterior

Captură de aproape 10.000 de petarde

Articolul următor

Programul complet pe zile și ore al concertelor din cadrul Târgului de Crăciun la Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *