ISSN 2457 - 3973

A căzut cortina peste Festivalul Internaţional de Folclor „Ceahlăul” 2023. Fuego, laudatio pentru organizatori!

A căzut cortina peste ediţia 2023 a Festivalului Internaţional de Folclor „Ceahlăul”, o ediţie la superlativ din toate punctele de vedere.

În organizarea Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, evenimentul a debutat joi (3 august) cu mult aşteptată paradă a costumelor şi portului popular a ansamblurilor participante.

Alaiurile grupurilor folclorice din Bulgaria, Serbia, Portugalia, Macedonia, Columbia, Croaţia, Mexic, Grecia, Coreea de Sud şi România au umplut de culoare şi bucurie străzile din Piatra-Neamţ.

Joi seara, pe scena amplasată la Curtea Domnească a avut loc concertul de deschidere a evenimentului la care au participat sute de iubitori ai folclorului.

Vineri a urmat spectacolul organizat la Bicaz, sâmbătă la Târgu Neamţ iar duminică a avut loc spectacolul de gală a festivalului, la Piatra-Neamţ. 

A fost poate cel mai aşteptat moment de către public, având în vedere faptul că a avut loc Concertul extraordinar susținut de Paul Surugiu – Fuego, alături de Ansamblul folcloric „Floricică de la munte”

Impresionat de public şi de modul în care a fost organizat concertul, Fuego a transmis un mesaj de mulţumire.

„Nu caut premii și nu vreau lauri pentru nimic din ce fac! Așa simt, așa sunt construit! Nu e modestie neapărat, ci felul meu de-a fi! Primesc în schimb cu bucurie și onoare fiecare premiu sau diplomă, pentru că știu că sunt sincere și vin cumva ca o confirmare a muncii mele și a echipei din jur, pentru că nu realizez de unul singur fiecare proiect măreț în care mă implic! Mai jos, am primit un premiu de excelenta pentru proiectul de folclor desfășurat la Piatra Neamt, alături de Ansamblul “Floricică de la Munte”, în cadrul Festivalului Internațional de Folclor “Ceahlăul”! Mulțumesc pentru apreciere și pentru încredere! Mulțumesc, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ”, a spus Fuego.
Reamintim că, în cadrul ediției de anul acesta a festivalului, a avut loc Colocviul Internațional de etnografie și folclor „Zestrea Moldovei”, la care au participat specialiști din întreaga țară. 

Cu ajutorul acestora, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț a inițiat, în cadrul Festivalului, o serie de Ateliere de dans tradițional. 

Partenerii acestei ediţii a festivalului au fost Primăria și Consiliul Local al municipiului Piatra-Neamț, Primăria și Consiliul Local al orașului Târgu Neamț și Primăria și Consiliul Local al orașului Bicaz.

 

Articolul anterior

Anunţ sistare furnizare apă în municipiul Roman

Articolul următor

Anunţ sistare apă pe strada Ştefan cel Mare din comuna Vânători-Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *