NewsAllert :

Municipiul Piatra-Neamț și alte 6 localități – LA UN PAS DE CARANTINĂ! Lista cu fiecare oraș/comună din Neamț!

COVID-19/ Cursuri suspendate de marți, 20 octombrie, în școli din Piatra-Neamț, Roman, Târgu Neamț și Podoleni

Surprize pe listele de candidați ai PSD Neamț pentru alegerile parlamentare

O fetiță de 14 ani a fost accidentată grav pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamț

Au fost validați toți candidații PNL Neamț pentru parlamentare. Iată numele acestora.

Grav accident rutier cu 4 victime la Bodesti. A intervenit Descarcerarea!

Situația COVID-19 în Neamț, vineri – 16 octombrie! Vești bune și vești rele de la DSP Neamț!

PNL-USRPLUS-PRO România – noua majoritate politică în Neamț! Declarații importante ale celor 3 lideri! (video)

Anunțul anului în politica din Neamț! Conferință comună PNL – USRPLUS – PRO România! PSD și Arsene stau în opoziție 4 ani!

Un polițist în vârstă de 46 ani, din Neamț, a fost găsit mort în apartamentul său

A ”parcat” mașina într-un stâlp din curtea R.A.R. Neamț

Proteste la DGASPC Neamț: ”Sute de copii vor rămâne fără hrană și căldură. Angajații nu și-au primit salariile!”

Poliția explică modul de producere al accidentului de la Dragomirești care a declanșat Planul Roșu de Intervenție

ACUM Accident cu 6 victime la Vad – Dragomirești

Ionel Arsene și PSD pierd majoritatea în CJ Neamț. PMP – invitat să se alăture alianței forțelor pro-europene.

  • 20 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

A început modernizarea punctelor de colectare a deșeurilor în cartierul Precista

Primăria Piatra-Neamț a început cea de a treia etapă de modernizare a punctelor de colectare a deșeurilor. După ce în prima etapă au fost amplasate noile containere  în zona centrală a orașului, respectiv în zona delimitată de str. Obor, bd. Dacia, str. Petru Rareș, bd. M. Eminescu, Cartierul Nemțesc, str. G. Coșbuc, str. Anton Vorel și str. Rodnei, în 68 de puncte de colectare, lucrările au continuat cu înlocuirea pubelelor din cartierele Mărăței și 1 Mai, respectiv 116 puncte de colectare.

Această a treia etapă cuprinde cartierul Precista și a început prin realizarea celor 80 de platforme betonate, pe care urmează să se instaleze noile containere care vor conține cele 540 de pubele. Tot în această etapă vor fi modernizate și punctele de colectare din Văleni și Speranța.

Noul model al punctului de colectare este suprateran, supravegheat video, securizat și permite colectarea selectivă a deșeurilor. Acesta este realizat dintr-un cadru metalic, cu pereți și acoperiș din panouri termoizolante cu suprafețe metalice. Fiecare modul include câte un euro-container de 1100 l, prevăzut cu o ușă dotată cu sistem de închidere cu cheie și au încorporate fante speciale pentru introducerea deșeurilor. Modelul de container ales permite suplimentarea sau diminuarea numărului de module, în funcție de necesitate.

Odată cu modernizarea punctelor de colectare a deșeurilor, am demarat și o acțiune de informare, prin intermediul asociațiilor de proprietari, referitoare la selectarea deșeurilor și modul de folosire a noilor tipuri de sheltere.

„Obiectivul acestui proiect este de a menține municipiul Piatra-Neamț verde și curat. Aceste noi modele de sheltere stimulează colectarea selectivă a deșeurilor, care produce efecte benfice pentru mediul înconjurător. Este însă nevoie de un efort comun pentru a duce la bun sfârșit acest proiect, iar cea mai importantă susținere a proiectului este acum a dumneavoastră, a cetățenilor. Doar prin utilizarea corectă a sheltelor se asigură buna implementare și ne vom atinge obiectivul propus,  fie că este vorba de colectarea selectivă a deșeurilor, fie că este vorba de menținerea curățeniei în jurul lor. La fiecare punct de colectare modernizat  montăm și camere de supraveghere video pentru a monitoriza mai eficient modul de utilizare”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

După finalizarea acestei etape, tot în acest an va începe și ultima etapa a modernizării punctelor de colectare a deșeurilor care cuprinde cartierul Dărmănești.

Investiția este realizată din fondul constituit la nivelul Primăriei Piatra-Neamț din redevența achitată până în prezent de operatorul local Brantner Servicii Ecologice, iar până la sfârșitul acestui an estimăm că  vor fi modernizate toate punctele de colectare a deșeurilor din oraș.

Articolul anterior

Un garaj și o mașină s-au făcut scrum într-un incendiu la Vădurele (Alexandru cel Bun)

Articolul următor

Percheziții în Neamț la cămătari care șantajau și acționau înarmați

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *