ISSN 2457 - 3973

A început vaccinarea anti-COVID în spitalele din Neamț: 75 vaccinați, o singură reacție adversă.

Campania de vaccinare anti COVID-19 a început în județul Neamț, luni, 4 ianuarie.

Dozele de vaccin au fost distribuite inițial la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț după care, cu mașina frigorifică a DSP Neamț au fost transportate și la spitalele din Roman și Târgu Neamț.

”Astăzi a avut loc deschiderea celor 3 centre de vaccinare de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, Spitalul Municipal Roman și Spitalul Orășenesc Târgu Neamț. Sunt centre de vaccinare în care, în prima etapă se vor vaccina colegii care lucrează în domeniul medical, oamenii în contact direct și cei mai expuși la infecția cu SARS-CoV-2. La ora 12.30, la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț erau vaccinate 63 persoane. Doar una singură a prezentat o reacție la nivelul palmelor care în circa 15 – 20 minute a a dispărut. La spitalele din Roman și Târgu Neamț erau vaccinate circa 10 persoane”, a declarat doctorul Daniela Marcoci din cadrul DSP Neamț.

Potrivit dr. Marcoci, începând de marți sunt circa 150 – 170 programări pe zi pentru vaccinarea împotriva COVID-19.

”Este posibil ca numărul programărilor să crească. Este posibil ca unele persoane să aibă, în urma interviului, contraindicații temporare sau definitive la vaccin”, a spus doctorul Daniela Marcoci.

În județul Neamț sunt 3.000 cadre medicale și deocamdată au fost primite doar 975 doze de vaccin anti COVID-19. Aceste doze vor fi suplimentate de fiecare dată când este nevoie.

Capacitatea de vaccinare a cadrelor medicale este de 50-60 de persoane zilnic pe punctul de vaccinare. La Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț sunt 4 puncte de vaccinare (deocamdată doar 2 funcționale), la Spitalul Municipal Roman sunt 3 centre iar la Spitalul Orășenesc Târgu Neamț sunt 2 centre.

Etapa a doua de vaccinare, în care este cuprinsă populația cu risc, ar urma să înceapă pe data de 15 ianuarie. Până atunci, reprezentanții DSP Neamț vor evalua centrele de vaccinare, urmând ca acestea să fie prezentate la finalul acestei săptămâni.

Articolul anterior

Peste 100 infracțiuni constatate în Neamț în primele trei zile ale anului 2021

Articolul următor

Au fost identificați suspecții care au provocat incendiul la Spitalul Roman

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *