ISSN 2457 - 3973

Adolescenta care s-a aruncat în lacul Bâtca Doamnei era internată la Centrul ”Ion Creangă” Piatra Neamț! A fost abuzată de familie!

Adolescenta care s-a sinucis, marți, aruncându-se în lacul de acumulare Bâtca Doamnei din Piatra-Neamț, a avut parte de o viață plină de chinuri. De anul trecut, fata în vârstă de 15 ani era internată în Centrul ”Ion Creangă” din Piatra-Neamț, după ce fusese victima abuzurilor repetate în familie.

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) Neamț spun că adolescenta nu a dat semne de depresie și era consiliată psihologic.

”Copila era in evidenta medicilor specialisti in neuropsihiatrie infantila. De cind a ajuns in centru, adolescenta  a beneficiat de consiliere psihologica in mod constant, nu a dat semne de depresie si nu a avut tendinte suicidale”, spun reprezentanții DGASPC Neamț.

Aceștia au refăcut filmul ultimelor ore pe care le-a petrecut fata alături de colegi.

”Luni, 11 septembrie, adolescenta a mers la scoala iar dupa festivitatea de deschidere a anului scolar a mers cu colegii de clasa in oras, la o pizza. Dupa-amiaza a fost vizitata la centru de o colega si, in jurul orei 16.30, a anuntat supraveghetorul de serviciu ca merge pina la poarta sa o conduca dar nu a mai revenit. Personalul de serviciu din cadrul centrului constatind ca minora nu este prezenta la apelul de seara a anuntat, conform procedurilor, politia care s-a deplasat in centru si a demarat verificarile. Adolescenta a mai plecat fara acord, de fiecare data fiind anuntata politia. Marti am fost anuntati de oamenii legii despre faptul ca a fost gasita inecata in Bistrita”, mai spun cei de la DGASPC Neamț.

Conducerea instituției a demarat o anchetă internă care urmeaza sa stabileasca circumstantele producerii acestei tragedii.

Articolul anterior

Iată ce conține biletul de adio lăsat de tânăra care s-a aruncat în lacul Bâtca Doamnei din Piatra-Neamț

Articolul următor

Un tânăr de 30 ani din Neamț a murit după ce s-a prăbușit cu parapanta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *