ISSN 2457 - 3973

Adrian Niţă: „Moment istoric pentru nemțeni – Contractul pentru noul Spital Județean de Urgență a fost semnat!”

Adrian Niță, prim-vicepreședinte PSD Neamț și candidat pentru funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț, a anunțat cu entuziasm semnarea contractului pentru construirea noului Spital Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Acest moment este considerat unul istoric pentru județ, marcând împlinirea unei promisiuni făcute de PSD Neamț în urmă cu patru ani.

„Este un proiect pe care PSD Neamț și l-a asumat încă de acum patru ani și care, iată, acum, va deveni realitate! Îi mulțumesc domnului prim-ministru, Marcel Ciolacu, președintele PSD, și domnului ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, pentru onoarea de a fi astăzi la Piatra-Neamț și mai ales pentru sprijinul acordat acestui proiect vital pentru toți nemțenii!”, a declarat Adrian Niță.

Noua unitate medicală, o investiție de aproximativ 1,7 miliarde de lei, este cea mai mare realizată vreodată în județul Neamț. După mai bine de 50 de ani, Piatra-Neamț va beneficia de un spital nou, dotat cu tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare.

Proiectul prevede construirea a trei corpuri de clădire, cu o capacitate totală de 520 de paturi de spitalizare continuă și 46 de paturi pentru spitalizare de zi.

Spitalul se va contrui pe un amplasament nou, care se alinieză normelor europene, cu suprafață construită de 14.550 mp și suprafața desfășurată de 66.342 mp, la care se adaugă platforma tehnică în suprafață de 4780 mp.
În momentul de față este în desfășurare procedura de licitație deschisă pentru „proiectare si execuție lucrări”.

Procedura de licitație a fost selectată pentru realizarea controlului ex ante de către ANAP, având toate avizele conforme, așa cum rezultă din informatiile aferente anunțului de participare (nr. CN1060951 / 21.10.2023) publicat pe SEAP (e-licitație.ro)

Finanțarea acestui ambițios proiect provine din Programul Național de Redresare și Reziliență si din fonduri guvernamentale (PNRR), care contribuie cu 1.176.366.014,03 lei, în timp ce contribuția de 504.156.863,19 lei ar urma să fie asigurată printr-o colaborare cu Banca Europeană de Investiții.

„Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț întregește investițiile pe care PSD le-a făcut în județul Neamț și în regiunea Moldovei, iar aici aș vrea să reamintesc și Autostrada A7, Autostrada A8 sau drumul expres Piatra-Neamț – Bacău care va fi realizat în scurt timp. Astăzi, promisiunile noastre devin realitate și ne obligă mai departe să arătăm tuturor pietrenilor că pot avea încredere în PSD. Că ne ținem de cuvânt! Că ne luptăm pentru ei! Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a adăugat Adrian Niță.

Procedura de licitație pentru „proiectare și execuție lucrări”, este în desfășurare, având toate avizele conforme. Publicată pe platforma SEAP, această licitație este un pas important spre realizarea proiectului, care promite să aducă un standard înalt de îngrijire medicală pentru toți locuitorii județului.

Această inițiativă semnificativă nu doar că va moderniza infrastructura medicală a județului, dar va și îmbunătăți calitatea serviciilor medicale, oferind nemțenilor acces la facilități de sănătate de ultimă generație.

 

Comandat de PSD Neamţ, executat de SC Viva Allegria SRL, CMF 21240002

Articolul anterior

Deputatul Mugur Cozmanciuc (PNL Neamţ): Autostrada Unirii prinde contur!

Articolul următor

Întrerupere temporară furnizare apă pe străzile Hangului, Poiana Teiului, Audia, Izvorul Alb și Boboteni din Piatra-Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular