ISSN 2457 - 3973

ALDE Neamț se predă total PSD-ului

Zilele viitoare urmează să fie oficializată alianța electorală dintre filialele nemțene PSD și ALDE, pentru alegerile locale. Practic este continuarea alianței care există la Consiliul Județean Neamț, însă de această dată va fi înregistrată oficial, la BEJ.

Deocamdată se vorbește de candidaturi comune pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, lista de consilieri județeni PSD-ALDE, precum și candidați comuni la funcția de primar din Piatra-Neamț, Roman, Târgu Neamț, Bicaz și Roznov și liste de consilieri locali PSD-ALDE.

Evident, candidații PSD vor lua ”fața” celor de la ALDE. Pentru președinția CJ Neamț, Ion Asaftei va face un pas înapoi și va anunța sprijinirea candidaturii lui Ionel Arsene. Iar pentru acest lucru, Asaftei va fi răsplătit cu o poziție eligibilă pe lista de consilieri și iluzoria funcția de vicepreședinte al CJ Neamț.

La Roman, Alin Antochi (PSD) va fi candidatul la funcția de primar, la Târgu Neamț nici nu se pune problema ca Daniel Harpa (PSD) să renunțe la candidatură în timp ce la Bicaz și Roznov, candidații vor fi tot de la PSD, respectiv Nicolae Sălăgean și Ciprian Șerban.

Ce obține ALDE Neamț din această alianță? Siguranța câtorva funcții de consilieri, pentru cei din conducerea județeană: o funcție de consilier județean și, eventual, o funcție de consiier local în fiecare oraș).

Așadar, votanții (de dreapta) ai ALDE se vor vedea nevoiți să asculte îndemnul de a vota … PSD.

P.S. N-ar fi nici o surpriză dacă pe lista comună PSD-ALDE ar ajunge și Laurențiu Dulamă, jumătatea PMP-istă din Consiliul Județean care 4 ani a votat alături de PSD!

Articolul anterior

Bogdan Gavrilescu: De ce am decis să intru în politică?! De ce PMP?!

Articolul următor

Poliția a cerut de la CJ Neamț documentele privind pseudo-spitalul COVID de la Lețcani, finanțat cu 3,2 milioane euro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *