NewsAllert :

  • 20 februarie 2024

ISSN 2457 - 3973

Amenzi în valoare de 100.000 euro aplicate de ISU Neamţ la pensiuni, hoteluri şi resturante

ISU Neamţ a aplicat amenzi în valoare de aproape 100.000 euro operatorilor economici din turism și alimentație publică, în urma controalelor efectuate în ultimele 30 zile.

„Pe timpul verificărilor, au fost constatat 74 neconformități pe linia securității la incendiu, fiind sancționate cu 42 de avertismente și 23 amenzi, în cuantum de 467.500 lei. De asemenea, controalele desfășurate au relevat faptul că 9 dintre obiective funcționau fără autorizație de securitate la incendiu, unuia dintre aceștia fiindu-i aplicată sancțiunea complementară de oprire a funcționării în conformitate cu HGR 915/2015. Acest operator economic este din municipiul Roman. Cel de-al doilea operator economic pentru care s-a aplicat sancțiunea complementară de oprire a funcționării în data de 29.12. 2023 a remediat deficiențele și a obținut autorizația de securitate la incendiu în conformitate cu legislația în vigoare, reluându-și activitatea după desigilare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa.

ISU Neamţ reaminteşte că începând cu data de 1 ianuarie 2024, * documentațiile de avizare/autorizare privind securitatea la incendiu/protecție civilă, se depun doar în format electronic, pdf. sau word,* cu semnătură electronică a beneficiarilor sau a proiectanților/verificatorilor/ experților tehnici atestați.

Articolul anterior

Investiţii consistente ale Primăriei Piatra-Neamţ, în ultimii 3 ani, în reţeaua şcolară din oraş. Iată cifrele!

Articolul următor

Apă cu presiune redusă şi risc de întrerupere temporară în zonele Huci, Moara Veche și Fundoaia din comuna Ruginoasa

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *