ISSN 2457 - 3973

Amplă acţiune de ridicare a rablelor din Piatra-Neamţ. Se estimează că ar fi 400 maşini abandonate.

Primăria Piatra-Neamţ a demarat o amplă acțiune de ridicare a rablelor de pe domeniul public.
Aceste maşini abandonate şi aflate într-o stare avansată de degradare ocupă locuri de parcare (fără a plăti), sunt focare de infecţie şi afectează imaginea zonelor.
Până în prezent au fost identificate 90 de autorisme abandonate doar în cartierul Mărăței, totalul estimat pentru întreg municipiul fiind de 400 de astfel de autoturisme.
În paralel se lucrează la un regulament privind ridicarea și depozitarea ulterioară a acestor autovehicule la nivelul municipiului. Regulamentul va fi depus spre aprobare în următoarea ședință a Consiliului Local Piatra-Neamț.
Conducerea primăriei solicită celor care au cunoştinţă de astfel de cazuri să le sesizeze prin intermediul aplicației City App, sectiunea raportari incidete –trafic auto, semne de circulatie si parcări.
În conformitate cu legislația în vigoare este considerat vehicul abandonat – vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale de cel puțin 6 luni, al cărui proprietar sau deţinător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice că acesta nu respectă condițiile legale pentru a circula pe drumurile publice.

Articolul anterior

Sfaturi de la OPC Neamţ pentru cumpărătorii şi comercianţii produselor de Mărţişor

Articolul următor

Deputatul Ciprian Şerban (PSD): “227 parlamentari PNL-USRPLUS-UDRM, împotriva copiilor!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *