ISSN 2457 - 3973

Angajaţii CJ Neamţ susţin iniţiativa “Vinerea Verde”

Angajaţii Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ susţin iniţiativa “Vinerea Verde” astfel că mulţi dintre ei au venit, astăzi, la serviciu, fie pe jos, fie folosind transportul în comun.
Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, a declarat că astfel şi angajaţii instituţiei se alătură campaniei Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.
“Consiliul Județean Neamț susține inițiativa Ministerului Mediului și sunt bucuros că angajații au fost de acord să înlocuiască, astăzi, mașinile personale cu mijloacele de transport alternative: bicicletă, trotinetă, transport în comun, mers pe jos sau mașini electrice. Este un pas mic dar important și prin acestă campanie demonstrăm că ne putem schimba viziunea despre transport, contribuim la reducerea poluării și suntem un exemplu pentru copii, pe care îi încurajăm să mergă mai mult pe jos. Este o acțiune, la care am decis să aderăm fără nicio ezitare”, a declarat preşedintele CJ Neamţ.
Parcarea Palatului Administrativ era, vineri, goală, iar în locurile în care ar fi trebuit să fie maşinile angajaţilor erau brăduţi în ghivece.
Pe de altă parte, Ionel Arsene a reamintit faptul că CJ Neamţ are în derulare două proiecte cu finanțare europeană pentru achiziționarea a 41 de autobuze electrice, care vor circula în municipiul Piatra-Neamț și zonele învecinate.
“Îmi doresc să introducem cât mai rapid transportul ecologic și să înlocuim autobuzele vechi cu unele noi, moderne, nepoluante și nezgomotoase, și să asigurăm confort călătorilor, inclusiv persoanelor cu dizabilități. Odată cu aducerea noilor mijloace de transport în comun, se vor amplasa stații de încărcare rapidă și lentă pe trasee pentru autobuze și se va moderniza și extinde autobaza societății Troleibuzul”, a mai spus Ionel Arsene.
Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor lansează mâine, 12 martie, campania ’’Vinerea Verde’’, o inițiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu mașinile personale în marile orașe.
Sub sloganul ”STOP! Azi mașina stă pe loc!”, această campanie încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice în scopul reducerii poluării și implicit, a emisiilor de carbon. ”Vinerea Verde” își propune ca până la sfârșitul acestui an, cel puțin unul din patru angajați să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun și să renunțe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

Articolul anterior

În Neamţ s-au administrat 2.746 doze AstraZeneca din lotul suspendat. Doar 5 reacţii adverse generale.

Articolul următor

Nemţenii reclamă tot mai des la OPC clauzele ascunse din contractele la telefonia mobilă

Un comentariu

  • Ha, ha, ha!
    Nici cu mașina personală , nici pe jos.
    Cu taxiul, neica!
    Ce gogoașă verde!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *