NewsAllert :

Un copil de 4 ani, rănit într-un accident rutier produs în Neamţ

A fost aprins iluminatul ornamental şi din bradul de Crăciun din Piatra-Neamţ

Poliţiştii de imigrări din Neamţ au depistat patru persoane din SUA, Sri Lanka şi Turcia care stăteau ilegal în judeţ

E.ON Piatra-Neamț se mută într-o nouă locație! Accesul în interior, doar cu programare telefonică sau on-line!

Ciprian Manoliu din cadrul ISU Neamţ – desemnat Pompierul de Onoare al anului 2022 în România

Tânără din Neamţ care a traversat neregulamentar, accidentată de un şofer octogenar

Deputatul Oana Bulai: „Refuzul Austriei de aderare a țării noastre la Schengen reprezintă umilirea noastră!”

Centrele de permanență din Neamț se reorganizează, din 1 ianuarie 2023! Iată lista centrelor!

„Nimeni singur de Crăciun” – o inițiativă a omului Daniel Vasilică Harpa

A mai rămas o zi până la deschiderea târgului „Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului”!

Florentina Moise (preşedinte PSD Piatra-Neamţ): „Mulţumită” primarului trecem în etapa „Crăciun de plastic pe bani mulţi”

Bărbat beat, accidentat pe trecerea de pietoni la Zăneşti de o şoferiţă din Piatra-Neamţ

De la buldozer la smart village! Drumul greu dar spre succes sigur al Asociaţiei „Ţinutul Răzeşilor” Neamţ!

Inspectorul şcolar general Florentina Moise: „Peste 7.000 elevi din Neamţ primesc de azi carduri sociale cu câte 500 lei!”

A murit biciclistul accidentat pe E85, în Neamţ

  • 9 decembrie 2022

ISSN 2457 - 3973

Angajații DGASPC Neamț, nemulțumiți de izolarea pentru 14 zile în centre! Mănâncă și dorm în aceleași condiții cu asistații!

Aproximativ 900 de salariați ai DGASPC Neamț care lucrează în centrele pentru copii și persoane adulte cu dizabilități vor fi izolați la locul de muncă, decizia fiind impusă prin Ordonanța militară nr.8, scopul măsurii fiind de a preveni infectarea cu coronavirus, mai ales că majoritatea rezidenților centrelor au un sistem imunitar deficitar din cauza afecțiunilor medicale sau a vârstei.

Mulți dintre aceștia și-au arătat nemulțumirea față de faptul că trebuie să doarmă și să mănânce în aceleași condiții cu persoanele asistate în centre, și să rămână de Paște acolo.

Însă câți dintre acești angajați ai DGASPC Neamț, acum nemulțumiți că trebuie să rămână în centre, au protestat în semn de solidaritate cu copiii, bătrânii sau persoanele bolnave asistate?

Este drept că perspectiva să rămâi departe de familie pentru 14 zile, mai ales de Paște, nu ar fi fericită nici în condiții de lux. Mai ales dacă ai copii mici sau alte treburi în gospodărie.

Dar conducerea DGASPC Neamț susține că selecția angajaților care rămân în centre pentru următoarele 14 zile a ținut cont de aceste aspecte.

Știu că este foarte greu pentru fiecare angajat să fie în această situație, mai ales acum, înainte de Paști. Sunt oameni care au și ei probleme, au familii în dificultate, unii sunt singuri și au nevoie la rândul lor de sprijin în gospodărie ori au copii sau părinți pe care nu îi pot lăsa în grija cuiva. De aceea, fiecare caz în parte a fost analizat astfel încât să poată fiecare să își rezolve urgent problemele familiale dar și să asigurăm turele în centre pentru a nu afecta siguranța beneficiarilor noștri. Izolarea personalului se va face la nivelul centrelor, identificându-se spații de cazare pentru aceștia. Este un efort uriaș și un sacrificiu al colegilor noștri motiv pentru care vreau să le mulțumesc pentru că au înțeles că trebuie cu toții să facem acest lucru pentru o vreme. Mulțumesc și Consiliului Județean și DJTS pentru că ne-au sprijinit și ne-au oferit ajutor rapid. E o perioadă grea, pe care nu am mai trait-o niciodată și doar împreună, ca o echipă, vom reuși să o depășim, pentru binele nostru, al copiilor și persoanelor vulnerabile pe care le avem în grijă”, a declarat în comunicatul de presă directorul DGASPC Neamț, Cristina Păvăluță.

DGASPC Neamț are în subordine 12 centre rezidențiale pentru copii și persoane adulte cu dizabilități în care sunt cazate aproximativ 1.000 de persoane, dintre care peste 600 sunt adulți cu diverse grade de handicap.

Numărul total al salariaților este de 900, iar jumătate vor intra în izolare la locul de muncă în prima fază, urmând ca la finalul celor 14 zile să intre și restul salariaților în aceaași izolare la locul de muncă pentru același interval de timp.

”Cazarea personalului va fi asigurată în centre, pentru aceasta făcându-se făcut eforturi uriașe pentru a se stabili felul în care se va face izolarea și pentru a decide care salariați vor intra în prima tură de izolare. Eforturile au fost posibile și cu sprijinul logistic al Consiliului Județean Neamț și al Direcției pentru Tineret și Sport Neamț care au răspuns prompt solicitărilor și ne-au oferit paturi și cazarmament”, se arată într-un comunicat al DGASPC Neamț.

=

 

Articolul anterior

Încă 2 oameni au murit după ce au luat coronavirus din Spitalul Județean Neamț

Articolul următor

Consilier județean din Neamț, depistat cu CORONAVIRUS

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *