NewsAllert :

Primarul Andrei Carabelea: „Zeci de mii de pietreni nu au astăzi apă din cauza incompetenței, indolenței și nepăsării Apa Serv și a CJ Neamț!”

Cutremur de magnitudine 3,3 produs lângă Piatra-Neamţ (joi, 28 martie)

Vasile Panaite intră în echipa PUSL şi va fi viitorul primar al municipiului Piatra-Neamţ (comunicat de presă)

Un şofer din Piatra-Neamţ a accidentat un pieton şi apoi a fugit de la faţa locului

Carmen Nastasă vine miercuri LIVE, de la ora 20,00, la podastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”

Bărbat din Dragomireşti, salvat de pompieri după ce a căzut într-o fântână adâncă de 15 metri

Apă cu presiune redusă şi risc de întrerupere temporară în cartierul Dărmăneşti (27 martie)

Vasile Panaite este candidatul PUSL la Primăria Piatra-Neamţ! Vrea referendum odată cu localele!

Vasile Panaite face anunţul zilei! Live, de la ora 20,00, la podcastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”!

Sinucidere în Neamţ! S-a închis în autoturism şi apoi şi-a dat foc!

Panică într-un bloc din Piatra-Neamţ după ce un „Dorel” a tăiat ţeava de gaz dintr-un apartament

Se opreşte apa în oraşul Roznov şi comuna Zăneşti timp de 13 ore

Viceprimarul comunei Zănești și mai mulți consilieri locali s-au alăturat USR Neamț

DIICOT Neamţ, prăpăd printre traficanţii de droguri! Două grupări, destructurate de procurorii anti-mafia!

Primarul Andrei Carabelea vine la podcastul „Față în față cu Gabriel Apetrii„ luni, de la ora 20,00

29 martie 2024

ISSN 2457 - 3973

Angajații DGASPC Neamț, nemulțumiți de izolarea pentru 14 zile în centre! Mănâncă și dorm în aceleași condiții cu asistații!

Aproximativ 900 de salariați ai DGASPC Neamț care lucrează în centrele pentru copii și persoane adulte cu dizabilități vor fi izolați la locul de muncă, decizia fiind impusă prin Ordonanța militară nr.8, scopul măsurii fiind de a preveni infectarea cu coronavirus, mai ales că majoritatea rezidenților centrelor au un sistem imunitar deficitar din cauza afecțiunilor medicale sau a vârstei.

Mulți dintre aceștia și-au arătat nemulțumirea față de faptul că trebuie să doarmă și să mănânce în aceleași condiții cu persoanele asistate în centre, și să rămână de Paște acolo.

Însă câți dintre acești angajați ai DGASPC Neamț, acum nemulțumiți că trebuie să rămână în centre, au protestat în semn de solidaritate cu copiii, bătrânii sau persoanele bolnave asistate?

Este drept că perspectiva să rămâi departe de familie pentru 14 zile, mai ales de Paște, nu ar fi fericită nici în condiții de lux. Mai ales dacă ai copii mici sau alte treburi în gospodărie.

Dar conducerea DGASPC Neamț susține că selecția angajaților care rămân în centre pentru următoarele 14 zile a ținut cont de aceste aspecte.

Știu că este foarte greu pentru fiecare angajat să fie în această situație, mai ales acum, înainte de Paști. Sunt oameni care au și ei probleme, au familii în dificultate, unii sunt singuri și au nevoie la rândul lor de sprijin în gospodărie ori au copii sau părinți pe care nu îi pot lăsa în grija cuiva. De aceea, fiecare caz în parte a fost analizat astfel încât să poată fiecare să își rezolve urgent problemele familiale dar și să asigurăm turele în centre pentru a nu afecta siguranța beneficiarilor noștri. Izolarea personalului se va face la nivelul centrelor, identificându-se spații de cazare pentru aceștia. Este un efort uriaș și un sacrificiu al colegilor noștri motiv pentru care vreau să le mulțumesc pentru că au înțeles că trebuie cu toții să facem acest lucru pentru o vreme. Mulțumesc și Consiliului Județean și DJTS pentru că ne-au sprijinit și ne-au oferit ajutor rapid. E o perioadă grea, pe care nu am mai trait-o niciodată și doar împreună, ca o echipă, vom reuși să o depășim, pentru binele nostru, al copiilor și persoanelor vulnerabile pe care le avem în grijă”, a declarat în comunicatul de presă directorul DGASPC Neamț, Cristina Păvăluță.

DGASPC Neamț are în subordine 12 centre rezidențiale pentru copii și persoane adulte cu dizabilități în care sunt cazate aproximativ 1.000 de persoane, dintre care peste 600 sunt adulți cu diverse grade de handicap.

Numărul total al salariaților este de 900, iar jumătate vor intra în izolare la locul de muncă în prima fază, urmând ca la finalul celor 14 zile să intre și restul salariaților în aceaași izolare la locul de muncă pentru același interval de timp.

”Cazarea personalului va fi asigurată în centre, pentru aceasta făcându-se făcut eforturi uriașe pentru a se stabili felul în care se va face izolarea și pentru a decide care salariați vor intra în prima tură de izolare. Eforturile au fost posibile și cu sprijinul logistic al Consiliului Județean Neamț și al Direcției pentru Tineret și Sport Neamț care au răspuns prompt solicitărilor și ne-au oferit paturi și cazarmament”, se arată într-un comunicat al DGASPC Neamț.

=

 

Articolul anterior

Încă 2 oameni au murit după ce au luat coronavirus din Spitalul Județean Neamț

Articolul următor

Consilier județean din Neamț, depistat cu CORONAVIRUS

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular