ISSN 2457 - 3973

Anunț important pentru beneficiarii cardurilor de masă caldă din Neamț

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la înșelarea populației prin intermediul cardurilor de masa caldă pentru persoanele vârstnice şi pentru persoanele fără adăpost.

Instituția Prefectului Județul Neamț a recepționat cutiile cu suporturile electronice pentru mese calde și le-a predat unităților administrativ teritoriale. Reprezentanții unităților administrativ teritoriale vor înmâna destinatarilor finali plicurile livrate de emitentul card-urilor, în cel mai scurt timp posibil de la primire.

Fiecare beneficiar va primi un plic sigilat ce conține cardul, codul PIN și lista unităților afiliate care oferă/ servesc/ livrează masa caldă.

Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru masă caldă este de 180 de lei/lună.

Foarte improtant de știut pentru beneficiari, și acest aspect a fost transmis către toate primăriile, prima alimentare a cardurilor se va realiza în luna decembrie, cu suma corespunzătoare pentru 4 luni, respectiv perioada septembrie – decembrie 2020, în total 720 lei. Ulterior, aceste carduri  vor fi alimentate lunar cu suma de 180 lei.

Beneficiari OUG nr. 115/2020:

  1. Persoanele care au împlinit vârsta de 75 de ani sau peste această vârstă, care beneficiază de indemnizaţia socială pentru pensionari sau alte drepturi prin legi cu caracter special, plătite prin case teritoriale de pensii;
  2. Persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate, familiile cu copii care nu au domiciliu stabil şi familii monoparentale;

Instituția Prefectului a solicitat autorităților administrației publice locale din județ și Casei Județene de Pensii Neamț comunicarea listelor cu cele două categorii de beneficiari. După centralizarea informațiilor primite a rezultat un număr de 9.247 beneficiari la nivelul județului Neamț (9.193 persoane peste 75 ani și 54 persoane fără adăpost). Lista beneficiarilor se actualizează lunar.

“Am auzit în spațiul public informații false cu privire la aceste carduri, vreau să transmit corect informațiile despre acest tip de ajutor. Aceste tichete de masă nu reprezintă un instrument de mită electorală așa cum se dorește falsa informarea a populației. Guvernul României nu se ține de glume cu privire la oamenii care nu își pot permite o masă caldă. Cardurile au fost recepționate acum și sunt în curs de a ajunge la beneficiari. Suntem în perioada campaniei electorale, motiv pentru care aceste carduri vor fi alimentate pe data de 7 decembrie, fiind bani din fonduri europene nu pot fi alimentate cardurile în aceeastă perioadă. Suma de 720 de lei va fi pe cardurile beneficiarilor în data de 07 decembrie”, a declarat prefectul George Lazăr.

Articolul anterior

Puștiul de 16 ani care a furat 2 autoutilitare a fost arestat de judecătorii din Piatra-Neamț

Articolul următor

Accident mortal pe B-dul Decebal din Piatra-Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *