ISSN 2457 - 3973

Anunțul făcut de PNL Neamț despre sistemul bugetar! Ce se întâmplă cu salariile din mediul privat?!

Opinia publică este sufocată de câteva zile de un val de mesaje venite dinspre PSD potrivit cărora, viitorul Guvern PNL ar urma să concedieze circa 400.000 de bugetari și să taie salariile.

În cadrul unei conferințe de presă organizată duminică, liderii PNL Neamț au explicat clar că nu vor există concedieri masive în rândul bugetarilor și nici salariile și pensiile nu vor fi tăiate. Singurii care urmează să fie concediați vor fi, potrivit liberalilor, amantele și pilele angajate de PSD în ultimii doi ani.  Pentru aceste măsuri ar urma să fie realizat un audit în fiecare minister și instituție publică.

”Se va face un audit la fiecare minister și o să prezentăm presei ce am descoperit acolo, pentru că au pesedizat toată administraţia, au politizat-o și noi trebuie să o depolitizăm. Dar să fie foarte clar, nu înseamnă că o să îi înlocuim pe ei cu ai noștri. Vom pune oameni profesionişti, omul potrivit la locul potrivit! Deci nu vor fi concedieri cum spune PSD pentru că PSD minte în stilul carcteristic, atât le-a mai rămas! Dacă au învățat ceva, este tehnica de a minți de la Gobelles: o minciună repetată de o mie de ori rămâne aceeași minciună dar aceeași minciună repetată de un milion de ori devine adevăr absolut! De 3 ani de zile asta fac, mint fără nerușinare”, a declarat senatorul Eugen Țapu Nazare.

La rândul său, deputatul Laurențiu Leoreanu, vicepreședinte al PNL, a subliniat că reducerea aparatului bugetar va începe printr-un număr mai mic de ministere.

”Administraţia, începând cu cea centrală, trebuie flexibilizată. Premierul desemnat Ludovic Orban a anunţat un guvern cu multmai puţine minstere, de la 26 cât sunt în prezent la maxim 15-16. Lucrurile trebuie să intre într-o normaliate. Vorbim de o Românie normală, nu de căpușat administrația locală sau cea centrală. Minciună cu concedierea oamenilor care cu adevărat își fac treaba, și cu tăierea pensiilor și salariilor,este un lucru pe care îl țipă în gura mare pentru că altceva nu le-a mai rămas. Guvernul PNL nu va arunca afară din sistemul bugetar profesioniștii, nu va tăia salariile și pensiile. Profesioniștii trebuie să rămână cei care conduc administrația”, a spus deputatul Laurențiu Leoreanu.

Deputatul EugenȚapu Nazare a explicat că discrepanța care există acum între salarizarea din sistemul privat și cel de stat va dispărea prin creșterea salariilor din mediul privat.

”Vom crește treptat salariile la privat dar nu vom tăia salariile bugetarilor. Vom face ca măsurile guvernului să fie pentru o economie competitivă, politicile publice în domeniul economic să fie pentru a crește economia privată. Ponderea în economia națională este de 65-66 la sută sectorul privat și 34-35 la sută, sectorul de stat. Dar aportul la PIB este 99 la sută din sectorul privat. În condițiile astea avem salarii duble sau triple la stat față de privat. Este o anomalie creată de PSD. Preluăm această anomalie, nu înseamnă că tăiem salarii, dar vom crea condiții în politici publice ca patronii să aibă posibilitatea de a mări treptat salariile”, a menționat senatorul Eugen Țapu Nazare.

 

Articolul anterior

Avertismentul deputatului Mugur Cozmanciuc pentru parlamentarii PSD Neamț: ”Dacă vor binele acestui județ…”

Articolul următor

Desant liberal la Bicaz! Sute de membri ai PNL Neamț, prezenți la întâlnirea cu liderii partidului! (foto-galerie)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *