ISSN 2457 - 3973

Aproape 200 de jucării contrafăcute, confiscate de la un magazin din Piatra-Neamț

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Neamț au descoperit la un magazin din Piatra-Neamț aproape 200 de jucării contrafăcute în valoare de circa 9.000 lei.

Administratorul magazinului, o femeie în vârstă de 52 ani are dosar penal din această cauză iar jucăriile au fost confiscate, potrivit IPJ Neamț.

”La o societate comercială din Piatra Neamț, administrată de o femeie, de 52 de ani, polițiștii au descoperit 191 de articole (jucării), care aveau mărci identice cu mărcile înregistrate pentru articole similare, în valoare de peste 9.000 de lei. Întrucât nu au fost identificate contracte de licenţă cu titularii dreptului de proprietate intelectuală asupra mărcilor înregistrate, întreaga cantitate de produse, susceptibile a fi contrafăcute, a fost ridicată de polițiști în vederea confiscării. Polițiștii au demarat cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 84/1998”, au declarat reprezentanții IPJ Neamț.

Administratorul magazinului riscă, potrivit legii, închisoare de la 3 luni la 3 ani sau amendă de la 50.000 la 150.000 lei pentru punerea fără drept în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Articolul anterior

Pariul primarului Chitic, cu străzile din Piatra-Neamț, aproape câștigat!

Articolul următor

Scandal cu amenințări pe o stradă din Piatra-Neamț! Polițiștii au reținut un bărbat!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular