ISSN 2457 - 3973

Arsene, bătut cu propriile arme de primarul Chitic

Într-o declarație făcută, joi, la sediul CJ Neamț, Ionel Arsene a lansat un tir de acuzații împotriva primarului Dragoș Chitic care s-ar face vinovat, în opinia sa, de inundațiile produse de pe versanți, în zona ștrandului, din urmă cu trei zile.

Ionel Arsene chiar spunea că ”uneori e bine să fii fudul, dar să nu persiști în asta”, făcând referire la faptul că administrația locală ar dori arborarea unui Tricolor uriaș în centrul orașului. În felul său, Ionel Arsene a avut dreptate: asta pentru că primarul Dragoș Chitic ”l-a bătut” cu propriile arme. Sau, mai exact, cu propriile declarații.

Primarul de Piatra-Neamț a explicat vineri că torenții care s-au format, miercuri seara, în zona ștrandului, provin din zona administrată de Romsilva, o instituție în subordinea Ministerului Apelor și Pădurilor, deci a Guvernului PSD. Ori, dacă cineva trebuia să facă ceva pentru îndiguiri, gabionări și alte lucrări de colectare a torenților, era chiar președintele CJ și al PSD Neamț, Ionel Arsene. Asta cu atât mai mult cu cât ministru Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, pare să fie un apropiat al acestuia având în vedere cât de des calcă prin județul Neamț.

”Câteodată nici nu merită să răspunzi unor afirmații care sunt strict politicianiste. Nu au înțeles votul din 26 mai, că oamenii nu mai sunt de acord să îi susțină pe cei care manipulează, dezinformează sau prezintă lucruri care nu se vor face niciodată. Ceea ce a spus președintele CJ Neamț, ieri, trebuie luat ca o autocritică a sa. La Piatra-Neamț, problemele cele mai mari la inundațiile produse în seara zilei de 4 iunie au fost cauzate de lucruri nerezolvate de Guvernul României. Am muncit ore întregi ca să degajăm aluviuni aduse din zona forestieră. Torenții, pâraiele, canalele de scurgere din administrarea Primăriei Piatra-Neamț au fost desfundate și nu au cauzat probleme. Aceste probleme au fost cauzate de fondul forestier care este domeniul public al statului și este administrat de Romsilva. Acest Romsilva refuză de ani de zile în mod constant, deși am depus nenumărate cereri, să facă investiții acolo! Dacă domnul președinte Arsene ar fi luat o informație corectă sau măcar s-ar fi deplasat pe teren să vadă despre ce e vorba, ar fi văzut că de fapt cauza este chiar la Guvernul PSD al său. Trebuie lucrări urgente pentru baraje de reteție pentru a proteja locuințele populației de la baza versanților. Fondul forestier este cel care ne crează cele mai mari probleme. Ore întregi am cules de pe stradă bolovani, pietriș, rădăcini, material lemnos totul venit din pădure, pentru că nu sunt lucrări făcute în pădure de către cei care trebuiau să le facă”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Mai mult decât atât, atacurile lansate de președintele Ionel Arsene dar și de prefectul Daniela Soroceanu au fost lansate de la căldurica biroului sau a locuinței. Primarul Dragoș Chitic a precizat că niciunul dintre aceștia nu a venit pe teren, în seara inundațiilor, și nici nu și-a anunțat disponibilitatea de a sprijini acțiunile Primăriei din acea seară.

”S-a lucrat până la ora 2.00 noaptea pentru a reduce riscurile de inundații. Nu a venit niciunul. Domnul general Nițică a fost singurul prezent”, a declarat primarul Dragoș Chitic, care a stat în zonele afectate până după miezul nopții.

 

Read Previous

UPDATE – CODUL ROȘU de furtuni din județul Neamț aduce primele situații critice

Read Next

COD PORTOCALIU de vijelii pentru zona Piatra-Neamț! COD ROȘU pentru restul județului Neamț!

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *