ISSN 2457 - 3973

Arsene nu are curaj să îl schimbe pe Dan Constantin cu Luigi Bodo în C.A.-ului spitalului

Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, nu are curaj să îl schimbe pe Dan Vasile Constantin de la președinția Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Cel puțin asta se deduce din răspunsul oferit de Ionel Arsene, pe facebook, la propunerea președintelui PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc. Acesta din urmă i-a solicitat public, ”dacă are curaj”, să schimbe componența C.A.-ului de la spital și a făcut și câteva propuneri ale unor oameni de afacere care nu ar avea nici un interes financiar la spital.

”DACĂ AVEȚI CURAJ vă propun să faceți următoarele schimbări în componența Consiliului de Administrație al Spitalului Județean Neamț.

Astfel:

A) În locul domnului Constantin Dan Vasile vă recomand să îl numiți pe domnul Luigi Bodo, Președintele Consiliu Administratie la S.C. RIFIL S.A, o persoană respectată căruia aș dori să îi urez și pe această cale ”La mulți ani”, ziua domniei sale de naștere fiind ieri. Ați face o surpriză plăcută atât domniei sale cât și locuitorilor din județul Neamț.

B) În locul doamnei Acsinte Ana – vă recomand să îl numiți pe domnul Ionel Cătălin Herghelegiu, medic epidemiolog, o persoană respectată în comunitatea Târgu Neamț și cel care a făcut procedurile pentru funcționarea Spitalului din Târgu Neamț. Sau vă puteți gândi la alți doctori, care am observat, că sunt apreciați și care își respectă jurământul făcut.

C) În locul doamnei Vasiliu Veronica vă propun să alegeți un manager din mediul privat. Tot așa îmi permit să vă recomand două nume: Șerban Strătilă sau Cătălin Roca”, spunea președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc.

Președintele CJ Neamț s-a eschivat în răspunsul pe care l-a dat și a lăsat să se înțeleagă că nu va face schimbările sugerate de Mugur Cozmanciuc.

”Referitor la componența Consiliului de Administrație al spitalului, aflați că membrii CA nu conduc propriu-zis, deciziile fiind luate de către cei patru care formează Comitetul Director (manager, director medical, director de îngrijiri medicale și director financiar-contabil), care au atribuții de conducere conform Ordinului 921/27 iulie 2006. Dacă veți fi curioși să studiați Legea 95/2006, la art. 187 alin. (10), veți descoperi și atribuțiile Consiliului de Administrație, care nu funcționează precum cel al unei societăți comerciale”, a răspuns Ionel Arsene.

Cei 3 membri ai C.A.-ului pe care Ionel Arsene refuză să îi schimbe sunt angajații Consiliului Județean Neamț, deci oameni din subordine care au un ”to do list”.

Și pentru că președintele CJ Neamț a făcut trimitere la legea 95, specificând și un articol al actului normativ, iată ce spune art 187, alineatul 10:

(10) Atribuțiile principale ale consiliului de administrație sunt următoarele:

a) avizează bugetul de venituri și cheltuieli al spitalului, precum și situațiile financiare trimestriale și anuale;

b) organizează concurs pentru ocuparea funcției de manager în baza regulamentului aprobat prin ordin al ministrului sănătății, al ministrului de resort sau, după caz, prin act administrativ al primarului unității administrativ-teritoriale, al primarului general al municipiului București sau al președintelui consiliului județean, după caz;

c) aprobă măsurile pentru dezvoltarea activității spitalului în concordanță cu nevoile de servicii medicale ale populației;

d) avizează programul anual al achizițiilor publice întocmit în condițiile legii;

e) analizează modul de îndeplinire a obligațiilor de către membrii comitetului director și activitatea managerului și dispune măsuri pentru îmbunătățirea activității;

f) propune revocarea din funcție a managerului și a celorlalți membri ai comitetului director în cazul în care constată existența situațiilor prevăzute la art. 178 alin. (1) și la art. 184 alin. (1).

Cu alte cuvinte, Consiliul de Administrație are pâinea și cuțitul spitalului îi mâini: avizează sau nu bugetul de venituri și cheltuieli (investiții, lucrări, achiziții) – exact domeniile pe tema cărora în spațiul public au existat tot mai multe voci că există nereguli!

Articolul anterior

Cascada Duruitoarea aproape secat

Articolul următor

Record de amenzi date de 1 mai în județul Neamț!

Un comentariu

  • Mai comentez sau se șterge oricum? 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *