NewsAllert :

  • 8 decembrie 2023

ISSN 2457 - 3973

Atentat dejucat de Ziua Națională a României! Sondaj newsallert.ro: 52% dintre cititori cred că în România ar putea avea loc atentate teroriste!

Procurorii DIICOT au reţinut marţi, pentru 24 de ore, un „membru marcant al extensiei în România” a structurii naţionalist-extremiste „Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” – HVIM din Ungaria pentru că intenţiona să detoneze în public un dispozitiv exploziv improvizat, pe raza localităţii Târgu Secuiesc din judeţul Covasna, pe parcursul desfăşurării manifestaţiei prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie, informează un comunicat transmis de DIICOT.
„La data de 1 decembrie, procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului B. I. A. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativa la infracţiunea de acţiuni împotriva ordinii constituţionale (…) şi nerespectarea regimului materiilor explozive (…) privind prevenirea şi combaterea terorismului, se arată în comunicatul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.
Potrivit anchetatorilor, există date că inculpatul, membru marcant al extensiei în România a structurii naţionalist-extremiste HVIM Ungaria, ce are ca obiective revizionist-separatiste, printre care realizarea, inclusiv prin acte de violenţă îndreptate împotriva cetăţenilor români şi a bunurilor acestora, dezideratului de îngreunare şi împiedicare a autorităţilor române în actul de exercitare a puterii de stat în zona aşa-zisului „Ţinut Secuiesc”, şi-a asumat, şi ulterior a procurat mijloacele şi instrumentele necesare confecţionării unui dispozitiv exploziv improvizat pe care intenţiona să-l detoneze în public, pe raza localităţii Târgu Secuiesc, pe parcursul desfăşurării manifestaţiei prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie.
„Materialele şi dispozitivele ridicate la percheziţiile efectuate ar fi fost apte să pună în pericol cetăţenii români şi bunurile acestora, acţiunile inculpatului fiind stopate prin măsurile legale dispuse de către procurorii DIICOT cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii”, se arată în comunicat.
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate.
Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul IPJ Covasna şi Jandarmeriei Braşov.

Potrivit unui sondaj realizat de newsallert.ro, puțin peste jumătate dintre cititori cred că în România ar putea avea loc un atentat terorist. Astfel, 52 la sută dintre repondenți cred că și țara noastră este expusă unor astfel de riscuri în timp ce 40 la sută cred că România este în siguranță. Opt la sută dintre repondenți nu știu dacă ar putea avea loc atentate teroriste.

Acțiunea de la Târgu Secuiesc dovedește însă că minți diabolice realizează astfel de planuri în urma cărora ar putea suferi oameni nevinovați. Și de această dată, autoritățile, în special cele cu rol informativ, au dovedit că sistemul de siguranță al României nu are deocamdată nicio breșă.

Articolul anterior

Cum au tratat oficialitățile Ziua Națională a României la Piatra Neamț…

Articolul următor

Ioan Chelaru: Valul de atentate a găsit sâmburi și în România!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *