ISSN 2457 - 3973

Au început audierile la Spitalul Județean Neamț! Iată ce spune procurorul Marius Iacob!

Procurorul Marius Iacob, de la Parchetul General, a audiat, duminică, mai mulți angajați ai secției ATI din spital care sâmbătă seara au fost pe tură.
Potrivit unui comunicat de presă. în salonul incendiat a fost stabilit locul din care s-a declanşat incendiul şi vor fi ridicate dispozitive şi echipamente medicale, în vederea expertizării.
De asemenea, au fost finalizate o parte dintre necropsii pentru a fi stabilită exact cauza morții.
În cadrul audierilor de la spital au fost predate înscrisuri de către reprezentanţii unității medicale, urmând să se analizeze dacă acestea răspund problemelor din anchetă şi în ce măsură este necesar să fie ridicate şi alte înscrisuri.
Cercetarea locului faptei va continua luni, 16 noiembrie.
O echipă formată din procurori de la Parchetul General, poliţişti şi specialişti în investigarea incendiilor a demarat, duminică, cercetarea la faţa locului în cazul incendiului de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.
Ancheta este condusă de procurorul Marius Iacob de la Parchetul General, cel care s-a ocupat în trecut de cercetările în cazul Colectiv sau incendiul de la Maternitatea Giuleşti.
Marius Iacob a declarat că cercetarea la faţa locului ar putea dura şi două zile, iar la aceasta participă specialişti în incendii de la INSEMEX Petroşani, specialişti de la Institutul Naţional de Criminalistică şi de la Poliţia Română.
“Este o echipă complexă de cercetare, pentru că vrem să stabilim cu exactitate ceea ce s-a întâmplat, să stabilim toate detaliile care sunt foarte importante în economia cazului. Cercetare la faţa locului ar putea dura mai multe zile, ar putea dura şi două zile. Vom intra echipaţi corespunzător şi vom lua toate măsurile de prevenţie, pentru a elimina riscurile în aceste cercetări”, a spus procurorul Marius Iacob.
Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Articolul anterior

Famiile victimelor incendiului de la Spitalul Județean pot părăsi carantina pentru a participa la funeralii

Articolul următor

Altar la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. (foto-galerie emoționantă)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *