NewsAllert :

Spitalul Județean Neamț are un nou manager începând de miercuri, 28 octombrie

Prim-ministrul Ludovic Orban vine la învestirea primarilor de Piatra-Neamț, Roman și Roznov

Mașina răsturnată între Dobreni și Bodești! Două persoane au fost rănite!

Îl cunoașteți? Polițiștii din Neamț l-au dat în urmărire națională!

Primul Muzeu al Colectivizării din România se deschide în județul Neamț

Iată când își intră ”în pâine” noii primari și consilieri, dar și președintele CJ Neamț! Lista pe fiecare oraș și comună din județ!

Două orașe și 3 comune din Neamț sunt tot în Zona Roșie! Situația pe fiecare localitate – luni, 26 octombrie!

Iată ce restricții intră în vigoare de duminică seara (25 octombrie) în Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina

UDMR n-are organizație în Neamț, dar are candidați la parlamentare! Levente și Zoltan vor să vă reprezinte!

Petreceri ilegale întrerupte de polițiștii din Neamț! Din seara aceasta intră în vigoare noi restricții!

Șapte focare COVID sunt active în Neamț! La Spitalul Județean Neamț sunt două focare: la UPU și Cardiologie!

Panică la un restaurant din Piatra-Neamț după ce a izbucnit un incendiu

Vezi incidența cazurilor COVID din localitatea ta! Lista cu toate orașele și comunele din Neamț! (vineri, 23 octombrie)

Lista cu toate școlile din Neamț și modul în care funcționează din 26 octombrie 2020

Școli ÎNCHISE 14 zile la Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina! Cafenele, barurile și restaurantele SE ÎNCHID la interior! (video)

  • 28 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Având Constituția în mâna dreaptă, Traian Băsescu a lansat candidații PMP Neamț la alegerile locale

Programele de campanie la alegerile locale ale candidaţilor Mişcării Populare vor trebui să fie concise, credibile şi bazate pe respectarea de către administraţia locală a patru drepturi fundamentale ale cetăţenilor prevăzute de Constituţie – dreptul la educaţie, sănătate, informare şi un mediu sănătos, a declarat, vineri, la Piatra Neamț, preşedintele formaţiunii, Traian Băsescu.

Fostul șef al statului a dat citire mai multor articole din Constituție și le-a cerut candidaților PMP Neamț să le introducă în programele electorale pentru alegerile locale.

“S-a luat notă de toate organizaţiile că este esenţial să privim în Constituţie şi să vedem care dintre drepturile şi libertăţile cetăţenilor depind de administraţiile locale. Ne-am obişnuit să spunem că aceste drepturi trebuie asigurate de guverne, în speţă de Guvernul României. Deja, urmare a proceselor de descentralizare, multe dintre drepturile cetăţenilor stau în mâna administraţiei locale”, a mai declarat preşedintele MP.

Băsescu a dat ca exemplu faptul că asigurarea dreptului la învăţătură, prevăzut de art.32 din Constituţie, cade în sarcina administraţiilor locale, în condiţiile în care, în România, în prezent, rata abandonului şcolar este de 17%-18%. În mod cert, cea mai mare parte din acest procent este acoperit de incapacitatea autorităţilor locale de a crea condiţii pentru ca toţi copiii să meargă la şcoală”, a spus președintele PMP. lansare PMP2

Traian Băsescu s-a referit şi la art. 34 din Constituţie, care prevede dreptul la ocrotirea sănătăţii, punctând faptul că marea majoritate a spitalelor din ţară sunt administrate de autorităţile locale şi, ca atare, acestea trebuie să creeze condiţiile pentru asigurarea unui act medical de calitate.

Despre art.31 din Constituţie – dreptul la informare a cetăţenilor -, el a spus că administraţiile ar trebuie să furnizeze transparent informaţii despre modul cum e cheltuit banul public.

“Am văzut că Guvernul Cioloş a făcut o inovaţie. Pune transparent pe site-uri execuţia bugetară, un mod de a amăgi oamenii. Trebuie puse pe site-urile instituţiilor facturile neachitate în ordinea în care ele au intrat pentru plată. Important este ca orice comunitate să ştie ce cheltuieli are de făcut şi încă neachitate de administraţia locală. Acest lucru înseamnă transparenţă, afişarea în ordinea introducerii la plată înainte de a fi plătite. Şi atunci, cu certitudine, cetăţenii vor reacţiona”, a spus preşedintele PMP.

Băsescu a mai spus că un alt patrulea drept al cetăţenilor prevăzut de Constituţie şi care ţine de administraţiile locale este cel referitor la un mediu sănătos. lansare PMP Neamt

Despre viitorul PMP, Traian Băsescu a spus că a dorit ca experiența sa de om politic să fie pusă în slujba unui partid și nu în coperțile unei cărți dintr-o bibliotecă.

 

”Am acceptat să mai fiu într-un partid după ce mi-am terminat mandatul. Ar fi fost mai simplu să mă retrag şi să îmi dau cu părerea despre una sau despre alta şi să îmi pun toată experienţa între coperţile unei cărţi de amintiri care ar fi stat într-o bibliotecă. Am fost ministru în 5 guverne, de 2 ori primar al Capitalei, de 2 ori preşedintele României. Mi s-a părut mai interesant să transfer toată această experienţă către un partid, care nu vreau să fie al meu ci al vostru, al românilor, să îl duceţi voi mai departe. A venit timpul să faceţi voi, şi să faceţi mai bine folosind şi experienţa mea în care am acumulat această mină de aur care este experienţa politică, pe care am acumulat-o pe spinarea românilor. Şi ce am făcut bun, şi ce am făcut rău, au suportat românii. Este o experienţă pe care nu vreau să o las într-o bibliotecă. Este un partid căruia vreau să îi spun ce să nu facă pentru că ce trebuie să faceţi ştiţi mai bine. Îmi doresc ca după alegeri PMP să devină un partid parlamentar extrem de puternic care, de ce nu, să dea ţării şi un premier”, a spus Traian Băsescu.

Fostul șef al statului a avut o reacție, la solicitarea unui membru PMP Neamț din sală, și pe tema migrației islamiștilor.

”Nu aveam în obiectiv să vă vorbesc despre moschee dar nu îmi place să las lucruri neterminate. Trebuie să vă spun că sunt un adversar fără rezerve al ideii de islamizare a Europei, islamizare care se face şi prin primirea migranţilor islamişti fără nici un fel de control, fără să ştim ce vom face cu ei în viitor, fără să ştim dacă se vor putea adapta la modul de viaţă european. Parte din islamizare este construcţia accelerată de moschei peste tot în Europa. Eu zic dobrogean şi ca bucureştean adoptat că România are atâtea moschei câte îi trebuiesc pentru a acoperi nevoile musulmanilor trăitori în România. Nu avem nevoie de un proces accelerat de islamizare generat de năravurile pe care, aşa cum şi preoţii ortodoxi le au – veniţi popor la mine – la fel fac şi imamii islamişti şi adună cât mai mult popor în jurul lor. Este bine ca România să rămână creştină, să îşi urmeze drumul ei de ţară creştină, poporul român să îşi urmeze drumul de popor creştin, şi să nu trecem la un proces nejustificat de a creşte impactul cultului islamist, a musulmanismului în România. Dacă Iohhanis tot i-a propus lui Erdogan, ca şi Ponta. că, gata, este ca şi ridicată moscheea, sper că după ce îşi termină primul mandat la Cotroceni, să se întoarcă la Sibiu şi să nu se facă muftiu la Bucureşti”, a reacționat Traian Băsescu. lansare PMP Neamt2

 

Articolul anterior

Laurenţiu Leoreanu (PNL), lăudat de preşedintele Traian Băsescu (PMP)

Articolul următor

Stejărel Nistor a demisionat din PRM și se retrage din viața politică

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *