ISSN 2457 - 3973

„Azil” din Neamţ care de fapt era Serviciu social, găsit de autorităţi pe … Google. Unde dai şi unde crapă?!…

Un adevărat desant al autorităţilor din Neamţ a avut loc, joi – 10 august 2023, la Săvineşti. Doar că totul avea să fie în van!

Reprezentanţii DSP, OPC, ITM, DSVSA, IPJ, AJPIS – constituiţi într-o echipă mixtă, formată prin ordin al prefectului – au crezut că au descoperit un azil ilegal.

Cum l-au „descoperit”? Pe Google! Au luat de bun ce spune „goagălul” şi au venit în forţă.

Doar că „azilul” nu era azil, ci un Serviciu social realizat cu fonduri europene în baza unui parteneriat între Primăria Săvineşti şi Parohia „Sf. Voievozi”, păstorită de preotul paroh Petru Munteanu.

Au fost solicitate acte, au fost chemaţi oameni de acasă, activitatea a fost dată peste cap ore bune, ca în final să fie … nimic.

Actele cerute şi prezentate au confirmat în clar că activitatea unui Serviciu social este total diferită de activitatea unui „centru pentru îngrijire a bătrânilor”.

Nimeni n-a făcut o minimă căutare în documentele existente deja la diverse autorităţi (ADR Nord-Est, Direcţia de Finanţe, Primăria Săvineşti, AJPIS) sau ar fi dat un banal telefon, nu ar mai fi fost puse în mişcare atâtea resurse umane, logistice şi financiare.

Revenind la Serviciul social „Centru de zi pentru persoane vârstnice Săvineşti”, acesta acreditat conform Certificatului de acreditare seria AF Nr. 008747, eliberat la data de 24.11.2022 de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale şi deține Licența de Funcționare Provizorie Nr. 5654 / 29.11.2022, cu sediul în județul Neamț, comuna Săvinești, str. Pr. Ghe. Filip, nr. 3. 

Deci, certificatul de acreditare există încă din 2022 şi poate fi găsit chiar la una dintre instituţiile implicate în control, respectiv Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Neamţ! 

Scopul Serviciului social „Centru de Zi pentru Persoane Vârstnice” este de integrare/reintegrare socială a persoanelor vârstnice din comuna Săvinești, în vederea prevenirii și combaterii riscului de excluziune socială, a prevenirii instituționalizării vârstnicilor, prin realizarea unor activități pentru depășirea situațiilor de dificultate în care se pot afla, oferirea unui spațiu corespunzător în care vârstnicii să se poată întâlni, relaționa și desfășura o serie de activități recreative cu impact pozitiv asupra stării psihice a acestora, de promovare a incluziunii sociale și de creștere a calității vieții peroanelor aflate la vârsta pensionării. 

Principalele activități oferite persoanelor vârsntice de serviciul social „Centru de Zi pentru Persoane Vârstnice” Săvinești sunt următoarele:
– Activități de terapie ocupațională și activități de petrecere a timpului liber. Se desfășoară activități practice (lucru manual, confecționare brățări, obiecte decor, tricotat),
– Activități informative – urmărirea de programe radio sau TV
– Activități recreativ – distractive – La finalul fiecarei luni sunt sărbătoriți toți beneficiarii născuți în luna respectiva.
– Activități de recuperare/reabilitare în scopul menținerii sau ameliorării statusului funcțional al beneficiarului, conform recomandarilor dintr-un plan individualizat de asistenta si îngrijire;
– Servicii de îngrijire corporală în cadrul Salonului de Frizerie, care este dotat amenajat cu echipamente și obiecte de mobilier necesare și adecvate pentru prestarea serviciilor de îngrijire corporală.

Deci, după cum se observă, persoanele vârstnice beneficiază la Săvineşti – în mod gratuit!!!! – de activităţi de terapie ocupaţională, recreativ-distractive sau de servicii de tuns, la salonul de frizerie!

Articolul anterior

DSP a închis temporar bazinele din Ştrandul Piatra-Neamţ din cauza apei cu bacterii periculoase

Articolul următor

George Lazăr, președinte PNL Neamț: „Partidul Național Liberal rămâne un partener fidel al mediului de afaceri.”

8 Commentarii

  • Eeeee Parinte, nu au venit sa aducă câte un cadou batranilor 😢Dar sa dea amenzi au venit repejor😢 !!! Bunul Dumnezeu sa va binecuvinteze și Maica Domnului sa va aibă în paza! 🙏Mulțumesc și miiiii de bogdaproste pentru tot ceea ce faceți pentru noi! Va sărut dreapta,Parinte!🙏🙏🙏

  • Niste incompetenti numiti politic in functii..stau in birouri si nu isi misca fundurile…pe teren. Iau banii statului degeaba..

  • Acum trebuie trași la răspundere toată „cloaca” care a venit la împărțit amenzi în frunte cu cine a dat ordin de începere a acțiunii, prefect sau ce naiba o fi.

  • Poate i-i reorganizează și pe ăștia Ciolacu ca sunt o mana de trântori ce dau amenzi și fac controale(i.t.m,d.s.p,i.p.s,a.j.v.p.s.etc)și termina cu aceste servicii de trântori!

  • Nu văd nici o problemă că au venit în control. Trebuie să verifice la fața locului, nu doar din birou. Sub masca unor centre sociale au funcționat multe azile. Bravo pentru implicare.

  • Prefectul are casa și neamuri în Savinesti, când a emis ordin pentru asemenea acțiune nu a întrebat. Cine sa tragă la răspundere pe cine….

  • Asta este România! Instituțiile statului unde trebuie să controleze nu se deplasează pentru corupție și fapte penale dar dar se deplasează unde este nu trebuie și mai cu seama și în ultimă speță la cei care au sau prezintă acte documente reale!!! Vai de țara lui papură Vodă. Rușineee.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular