ISSN 2457 - 3973

Bărbat din Neamţ, în stare foarte gravă în spital. A luat zilnic, timp de un an, paracetamol şi algocalmin de teama COVID.

Un bărbat din judeţul Neamţ, în vârstă de 55 ani, este internat în stare foarte gravă la Spitalul Clinic “Dr. C.I. Parhon” din Iaşi, cu insuficienţă renală.

El a ajuns în această stare după ce a luat zilnic, timp de un an, paracetamol şi algocalmin, de teamă să nu se infecteze cu SARS-CoV-2.

În ciuda faptului că medicul de familie i-a spus că nu este sănătos ceea ce face, el a continuat să ia pastile de capul lui. În urmă cu o zi i s-a făcut rău iar familia a chemat ambulanţa care l-a transportat Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ. De aici a fost transferat la Spitalul Clinici “Dr.C.I. Parhon” din Iaşi.

“În momentul în care se simţea rău, în loc să oprească aceste medicamente, a luat şi mai multe. Dacă iniţial a început cu un comprimat, după aceasta a crescut doza până când starea generală s-a agravat. Iniţial a fost direcţionat la spitalul din Piatra-Neamţ, iar ulterior transferat la noi, în spital. Din păcate, acest comportament, această automedicaţie a dus la insuficienţă renală gravă şi sunt puţine şanse ca pacientul să poată recupera complet funcţia renală. Sperăm că va reuşi să recupereze funcţia rinichilor, dar există şanse ca pe termen scurt să fie nevoie de dializă”, a declarat doctorul Ionuţ Nistor.

Bărbatul este internat în secţia de nefrologie şi în funcţie de evoluţia medicală va fi luată decizie. Este posibil ca acesta să aibă nevoie de un transplant de rinichi, dacă nu va fi recuperată funcţia renală.

Articolul anterior

Un şofer beat a accidentat un pieton beat, la Pipirig

Articolul următor

Oana Sârbu explică de ce demisionează din funcţia de secretar al municipiului Piatra-Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *