ISSN 2457 - 3973

Bărbat din Târgu Neamţ, în stare foarte gravă. A fost diagnosticat cu Hantavirus – o boală infecţioasă foarte rară.

Un bărbat în vârstă de 72 ani, din Târgu Neamţ, a fost adus în stare foarte gravă la Spitalul „Dr.C.I.Parhon” Iaşi, unde a fost diagnosticat cu hantavirus –  o boală infecţioasă rară.

Pacientul a fost adus de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Orăşenesc Târgu Neamţ şi prezenta stări de greaţă, vărsături, şi o stare generală proastă.

„Pentru acest caz au fost suspicionate mai multe afecţiuni. Din păcate, a fost confirmată infecţia cu hantavirus. Pacientul avea expunere la acest tip de infectare virală. Casa acestuia se află la 50 de metri de pădure. Cu trei săptămâni înainte de debutul simptomelor bolii a fost în pădure la tăiat lemne. Posibil să se fi infectat atunci. Este internat în prezent cu o stare generală gravă. Este evaluat în Unitatea de Terapie Intensivă a Clinicii de Nefrologie cu o afectare renală importantă, şi afectare pulmonară şi hepatică. Prognosticul este rezervat în prezent, dar sperăm să apară o îmbunătăţire în următoarele zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului „I.C. Parhon” Iaşi, doctorul Ionuţ Nistor.

Hantavirusul este o boală infecţioasă care se transmite de la şobolanii de pădure prin contact cu materiile fecale sau urina acestor animale.

Primul astfel de caz diagnosticat la Spitalul Parhon din Iaşi a fost în anul 2008, de atunci fiind confirmate 20 astfel de cazuri.

Articolul anterior

Surse: bărbatul împuşcat s-ar fi sinucis. Lucra la un magazin de arme din Roman.

Articolul următor

Garsonieră incendiată intenţionat la Roman. Peste 30 persoane din bloc s-au autoevacuat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *