• 8 decembrie 2022

ISSN 2457 - 3973

Câinele polițist TAD a găsit o femeie dispărută în munții Tarcăului

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Neamţ, ajutaţi de câinele poliţist TAD, au găsit o femeie din Tarcău, dispărută la data de 26 noiembrie 2019.
Ancheta a demarat după ce polițiștii din Bicaz au fost sesizați, marți, de către un bărbat de 45 de ani, din Pângăraţi, cu privire la faptul că mama sa COJOCARU MARIA, de 64 de ani, din Tarcău, a plecat de la domiciliu, în cursul aceleiaşi zile şi nu a mai revenit.
”În urma sesizării, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sprijiniţi de cei ai Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz, pompieri, membri ai familiei şi localnici au demarat de urgenţă căutările, în vederea depistării femeii. La acţiune a participat şi câinele poliţist Tad, în vârstă de 4 ani, din rasa ciobănesc german, a cărui specializare este căutarea salvarea persoanelor în mediul natural, alături de conductorul său din cadrul Compartimentului Urmăriţi. Acţiunile de căutare ale femeii dispărute au fost sistate în cursul nopţii, fiind reluate în dimineaţa aceasta. Aportul decisiv în descoperirea femeii l-a avut câinele poliţist Tad, aceasta fiind depistată într-o zonă cu vegetaţie abundentă de pe raza aceleiaşi localităţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, agentul șef adjunct Georgiana Moșu.
Din verificările efectuate a reieșit faptul că, pe perioada dispariției, femeia nu a fost victima vreunei infracțiuni.
Femeia a fost preluată de un echipaj medical, în vederea evaluării stării de sănătate şi acordării îngrijilor medicale de specialitate.
Câinele poliţist şi-a dovedit calităţile obţinând punctajul maxim la antrenamentul de specialitate susţinut la Centrul Chinologic Sibiu, în cursul lunii octombrie 2019.

Articolul anterior

Amendă de 25.000 lei în cazul transportului la vot al pacienților de la Spitalul Bisericani cu microbuzul școlar

Articolul următor

Un membru marcant al PSD Neamț A DEMISIONAT

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *