ISSN 2457 - 3973

Camion cu lemne fără documente, în valoare de 25.000 euro, confiscat la Petricani

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au oprit pentru control, în localitatea Petricani, o autoutilitară care transporta material lemnos.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la corectitudinea și valabilitatea documentelor care însoțeau transportul de material lemnos, autoutilitara a fost însoțită de polițiști la Ocolul Silvic Târgu-Neamț, pentru verificări.

„La data 10 august a.c., polițiștii Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, din cadrul Serviciului de Ordine Publică Neamț împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Județene Neamț și organe silvice din cadrul Direcției Silvice Neamț – Ocolul Silvic Târgu-Neamț au procedat la inventarierea materialului lemnos transportat și la verificarea documentelor de transport. În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că transportul de material lemnos nu a fost însoțit de documentele solicitate de lege, respectiv avizului de însoțire mai sus menționat ar fi fost generat electronic pe dispozitivul mobil în stare offline iar conducătorul auto ar fi  mers fără datele mobile active. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul cu orice mijloc de transport a materialelor lemnoase în volum de peste 10 m.c. neînsoțite de documente specifice de transport”, a declarat purtătorul de cuvânt IPJ Neamţ, inspectorul Ramona Ciofu.

Poliţiştii au indisponibilizat volumul de 15,78 m.c. material lemnos precum și ansamblul de vehicule, în valoare de aproximativ 25.000 euro.

Articolul anterior

Anunţ sistare apă în municipiul Roman, în intervalul orar 00.00-05.00 (perioada 11-18 august)

Articolul următor

Atenţie!!! Trafic restricționat în intersecția de la Spitalul Județean Neamţ, în perioada 12 – 15 august 2023!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular