NewsAllert :

Primele informații despre pompierii ISU Neamț detașați la misiunile de stingere a incendiilor din Franța

Vestigii arheologice vechi de 7.000 de ani, descoperite în apropiere de Târgu-Neamț

Vineri – 12 august, Folk pe Biciclete la Piatra-Neamţ! Bicicleală şi concert în aer liber cu intrare gratuită!

43 de milioane de lei alocați de Guvernul Nicolae Ciucă pentru municipiul Piatra-Neamț

Incendiu violent la o societate din Dumbrava Roşie! Pompierii au intervenit 5 ore!

Ionel Arsene (preşedinte CJ Neamţ): „1,4 miliarde lei daţi de Guvernul PSD pentru fiecare comună şi oraş din Neamţ!”

Zece pompieri nemţeni au plecat într-o misiune în Franţa pentru stingerea incendiilor de pădure

Carambol cu 3 maşini pe podul de la Horia, unde sunt lucrări. O femeie a fost rănită.

Au tâlhărit un bărbat din Piatra-Neamț pe care l-au „ajutat” după ce s-a autoaccidentat

Bărbat în comă după ce i-a căzut un bolovan în cap în Cheile Bicazului (FOTO/VIDEO)

FOTO/VIDEO Accident cu 5 maşini în judeţul Neamţ provocat de un tânăr din Piatra Şoimului

Deputatul Leoreanu, revoltat de situația de la Luțca cere nemțenilor să semneze petiția pentru podul refuzat de CJ Neamț

Propunerile privind noile Legi ale Educaţiei vor fi dezbătute la Piatra-Neamţ cu reprezentanţii ministerului

DSP Neamţ: Incidenţa COVID în judeţ a ajuns la 2,41 la mie! În 18 localităţi a depăşit 3 la mie!

Bătrân de 82 ani, spulberat pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamţ de un şofer de 24 ani

  • 14 august 2022

ISSN 2457 - 3973

Candidatura lui Răzvan Cuc încinge spiritele în PSD Neamț! Și varianta ”Daniela Soroceanu” face implozie în partid!

Desemnarea aproape certă a lui Răzvan Cuc în postura de candidat al PSD Piatra-Neamț pentru Primăria Piatra-Neamț încinge spiritele în organizația județeană. Și varianta ”Daniela Soroceanu” conduce la același rezultat: o implozie în partid!

Prima șansă pentru postura de candidat la Primăria Piatra-Neamț o are giurgiuveanul Răzvan Cuc, cel care, potrivit unor surse din partid, a surclasat-o categoric în sondaje pe fosta prefectă.

Însă unii membri marcanți ai PSD Neamț îi cer lui Cuc, mai cu jumătate de gură, iar alții chiar cu vehemență, să se întoarcă în județul său de baștină, Giurgiu, și să candideze acolo la locale și/sau parlamentare. Pentru că, în cazul unui eșec la Primăria Piatra-Neamț, Cuc va fi pus pe o poziție eligibilă la Camera Deputaților, în detrimentul unor membri cu state vechi și campanii la activ. Iar cum PSD Neamț este în cădere liberă și nu va prinde decât maxim 3 posturi de deputați și unul de senator, să pui pe poziții eligibile candidați din alte județe sau foști membri ai PNL/PDL înseamnă o totală bătaie de joc față de activiștii vechi, dar și față de electorat!

Singurul social-democrat care și-a exprimat susținerea deschisă pentru Răzvan Cuc este președintele PSD Piatra-Neamț, Florentina Moise. De alfel, aceasta este cea care a venit cu propunerea ca Răzvan Cuc să candideze la Primărie, în detrimentul fostului prefect Daniela Soroceanu. Cât o privește pe Daniela Soroceanu, un fost membru important al PNL Neamț în epoca Gheorghe Ștefan, aceasta pare să nu aibă susținerea niciunui membru important al PSD Neamț, în afară de președintele Ionel Arsene.  Însă acest subiect va fi tratat pe larg separat, atunci când va fi cazul.

Revenind la candidatura lui Cuc, ce ar putea fi aprobată în Biroul Permanent Județean al PSD Neamț de vineri, 10 iulie, Florentina Moise susține că prezența acestuia în organizație ”onorează și bucură”.

”După cum probabil știți, desemnarea unui candidat trebuie asumată, conform statului PSD, în forurile interne ale partidului. Nu vă ascund însă că am avut și avem consultări interne și am făcut cercetări sociologice pentru a stabili nu doar notorietatea sau capitalul de încredere al potențialilor candidați, ci și profilul viitorului primar. Sunt mai mulți colegi valoroși aflați în analiza noastră și a echipei PSD de la nivelul județului. Suntem un partid de oameni responsabili, vrem să propunem nemțenilor cea mai bună echipă pentru a conduce orașul. Din păcate, orașul este în suferință, sunt foarte multe lucruri de îndreptat în urma administrației liberale și foarte multe lucruri noi de făcut. Suntem pregătiți cu un program de guvernare concret pe care îl vom lansa în campania electorală. În ceea ce îl privește pe colegul nostru Răzvan Cuc, nu pot să spun decât că prezența sa în Neamț ne onorează și ne bucură. Este un om politic dinamic, iar ca ministru a făcut pentru județul nostru mai mult decât toată administrația liberală pentru orașul Piatra-Neamț”, a declarat Florentina Moise, președinta PSD Piatra-Neamț.

Președintele executiv al PSD Neamț, primarul Daniel Harpa a precizat că, deocamdată, nu a fost stabilit candidatul pentru Primăria Piatra-Neamț și de aceea nu are un punct de vedere. În declarația sa, numărul 2 din PSD Neamț s-a ferit să prezinte un punct de vedere apreciativ la adresa deputatului importat de la Giurgiu (adoptat de PSD Neamț după ce a fost renegat de organizația PSD Giurgiu).

”Din ce știu eu, la momentul de față se efectuează sondaje în care sunt mai multe persoane incluse, între care și Răzvan Cuc. Dar nu am nici un punct de vedere până nu se vor termina sondajele de opinie. Voi da un punct de vedere după ce se vor finaliza sondajele”, a declarat primarul Daniel Harpa, președintele executiv al PSD Neamț.

Senatorul Emilia Arcan, președinta organizației de femei a PSD Neamț (și vicepreședinte la nivel național) a avut un punct de vedere tranșant. Întrebată și de varianta Daniela Soroceanu pentru Primăria Piatra-Neamț, având în vedere că fosta prefectă a fost inclusă în sondaje, Emilia Arcan a răbufnit:

”În politică se pot întâmpla multe lucruri, chiar și unele anormale din punctul de vedere al celor care muncesc, trudesc și cred în doctrina unui partid! Personal, nu cred că o candidatură a unui om străin de municipiul Piatra Neamț, venit de la Giurgiu, poate fi una normală și consider această variantă ca o sfidare la adresa locuitorii orașului. Pe de altă parte, indiferent cât de priceput este din punct de vedere administrativ domnul Cuc, este greu de crezut că va fi acceptat de locuitorii municipiului Piatra Neamț, așa cum este greu de crezut că domnul Mugur Cozmanciuc va fi acceptat de cetățenii județului Neamț în defavoarea lui Ionel Arsene. Eu cred că Organizația PSD Neamț va da un candidat local, cu un profil agreat de locuitorii orașului, un om al locului, pentru că sunt destui oameni buni, cinstiți, morali și cu expertize profesionale … Repet, așa cred. Am dreptul să sper că se vor întâmpla și lucruri bune! În privința doamnei Soroceanu, nici nu știu ce să spun, decât să mă amuz…. Ea este funcționar public, nu cred ca se va expune politic. Ar însemna să își piardă funcția, pentru că îi interzice legea să fie membru de partid și să fie și secretar al județului! Dar dacă ea renunță la funcție – așa ar fi corect, dacă face dovada că poate oferi ceva partidului prin activitatea proprie, ceea ce nu a făcut până acum, pornind de la bază, iubită și agreată de oameni, construind politic ar putea aduce o minimă plus-valoare partidului! Consider că am suficientă experiență în activitatea politică, de organizare a campaniilor electorale, de discuții cu oamenii, indiferent de orientarea lor politică! Dacă într-adevăr se dorește a se câștiga Primăria Piatra Neamț, susțin în continuare ideea că trebuie să candideze un om al locului bine cunoscut!  Să fie un om cu expertiză în a conduce administrația locală, care a muncit și trudit pentru partid, nicidecum un om din alt județ, care nu cunoaște cartierele orașului, nu știe cum se numesc bulevardele principale, ca să nu mai spun că, “ar avea mai multe șanse la Giurgiu” in comunitatea lui de unde a fugit, pe care cu siguranța o cunoaște mai bine”, a declarat senatoarea Emilia Arcan, președinta organizației de femei a PSD Neamț și vicepreședinte PSD Neamț.

Senatorul Dan Manoliu, președinte al PSD Roman și vicepreședinte al PSD Neamț, a rămas oarecum blocat când a auzit că Răzvan Cuc ar putea fi desemnat candidat la Primăria Piatra-Neamț și a declarat că nu știe cum ar reacționa membrii PSD Roman dacă s-ar trezi că trebuie să susțină un candidat la primărie din alt județ.

”Pe noi nu ne-a întrebat nimeni nimic, mâine avem o ședință de birou și să vedem ce se discută. Nu pot spune nimic. Acum, Răzvan Cuc e membru asumat al PSD Neamț, chiar dacă nu e din județ. Am avut puțină tangență cu el. Dacă crede lumea că s-au făcut sondaje și a ieșit OK în sondaje….vom vedea…. Nu cred că membrii PSD Roman ar accepta o candidatură la primărie a cuiva din alt județ. Nu am avut niciodată o astfel de situație…”, a declarat senatorul Dan Manoliu, vicepreședinte al PSD Neamț.

Deputatul Alexandru Rotaru, vicepreședinte al PSD Neamț, susține și el că nu îl cunoaște foarte bine pe Răzvan Cuc chiar dacă este colegul său de organizație dar și de comisie parlamentară.

”Nu știu să fie stabilită vreo candidatură la Primăria Piatra-Neamț sau Primăria Roman, abia vineri este o ședință de birou județean. Însă, dacă Răzvan Cuc vrea să candideze, este treaba lui. Eu știu mai multe persoane care vor să candideze și la Piatra-Neamț și la Roman… Acum, o să vedem ce va stabili biroul județean. Nu pot să zic că îl cunosc personal pe Răzvan Cuc, nu am interacționat decât de două-trei ori, chiar dacă suntem colegi de comisie. Dar nu pot să spun că îl cunosc. Dacă s-a ajuns în situația ca Răzan Cuc să candideze….așa s-a ajuns. Nu pot să comentez”, a declarat deputatul Alexandru Rotaru.

Deputatul Ciprian Șerban, vicepreședinte al PSD Neamț, nu a putut fi contactat și a transmis un mesaj că este plecat din țară.

Vineri, în cadrul Biroului Permanent Județean al PSD Neamț, ar urma să fie votat candidatul pentru Primăria Piatra-Neamț. Surse din organizație au precizat că Răzvan Cuc ar urma să fie desemnat candidatul la primărie, fiind cel mai bine poziționat în cercetarea sociologică.

În sondaje au mai fost incluși alți 3 membri ai PSD Piatra-Neamț, respectiv Florentina Moise și Adrian Niță, dar și fostul prefect pus de PSD, Daniela Soroceanu (aceasta a candidat și la Senat, din partea PNL, în anul 2012, dar a pierdut alegerile).

Adrian Niță nu își dorește candidatura, Florentina Moise ezită și ea iar Daniela Soroceanu ar fi avut un scor ”dezastruos” în sondaje.

Astfel, s-ar fi luat decizia, într-un cerc restrâns, să fie susținut Răzvan Cuc.

Acum, șansa lui Cuc este că, de această dată, campania electorală nu se va mai desfășura prin cartiere, ci mai mult pe internet. Pentru că giurgiuveanul ar avea mari probleme de orientare, chiar și cu GPS-ul, în condițiile în care nu știe nici măcar care sunt toate cartierele din municipiul Piatra-Neamț, darămite problemele acestuia.

Dacă propunerea cu Răzvan Cuc va fi invalidată de Biroul Permanent Județean al PSD Neamț, înseamnă că, nu doar organizația are o problemă, ci însuși președintele acestuia, Ionel Arsene, care nu mai reușește să se impună. Iar variantele pentru Primăria Piatra-Neamț se subțiază și mai tare. Adrian Niță, fost membru important al PDL Neamț, și Florentina Moise, fost UNPR, vin la pachet cu propriile vulnerabilități majore.

Așadar, lupta pentru Primăria Piatra-Neamț dar și din PSD Neamț devine tot mai interesantă și cu repercursiuni pe termen scurt. Mediu. Și lung!

Articolul anterior

Județul Neamț se apropie de pragul psihologic de 1.000 cazuri de COVID

Articolul următor

Președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc: „Fiecare gospodărie din Neamț va avea conectare la rețeaua de gaz!”

2 Commentarii

  • TOTI CANDIDATII LA FUNCTIILE CELE MAI RAVNITE TIN DE INTERESUL MESCHIN AL UNOR GRUPARI DE PARTID SI PUNCT!! CINE CREDE CA VREUN CANDIDAT DORESTE BINELE CETATENILOR, POATE CU EXCEPTIA UNUI SINGUR CANDIDAT, SE INSEALA AMARNIC!! CUNOSC POLITICIENI CU FUNCTII INALTE, AM TRAIT IN PREAJMA LOR SI STIU EXACT CARE ESTE INTERESUL LOR…’BANUL PUBLIC’ SI INBOGATIREA NEAMULUI DIN CARE SE TRAGE!! IN REST FOLCLOR, PROSTEALA SI VANZARE DE ILUZII DESARTE

  • […] Totul a inceput insa sa devina credibil, dupa o declaratie extrem de contondenta a Emiliei Arcan la adresa partidului din care a facut parte pana astazi, declaratie data in cursul zilei de ieri, 9 iulie, pentru o publicatie online locala (Amanunte AICI) […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.