• 7 martie 2021

ISSN 2457 - 3973

Captură de aproape 10.000 de petarde

În cadrul activităților desfășurate de polițiștii Serviciului de Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, în cursul lunii noiembrie 2017, aceștia au constatat faptul că o persoană din comuna Răucești deținea articole pirotehnice fără drept.
Astfel, la domiciliul femeii de 41 ani polițiștii au identificat un sac cu 9253 de articole pirotehnice din clasa a II și a III, deținut de această persoană fără drept.
Polițiștii au confiscat marfa, având în vedere că persoana perchiziționată nu deținea calitatea de artificier sau pirotehnician autorizat, și au declanșat cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.
“Reamintim faptul că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului. Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului”, au declarat reprezentantii IPJ Neamt.

Articolul anterior

IMPORTANT!!! Măsuri de preîntâmpinare a producerii incendiilor la coșurile de evacuare a fumului și gazelor fierbinți

Articolul următor

9 decembrie – Ziua Internaţională Anticorupție

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *