ISSN 2457 - 3973

”Caracatița” de la Spitalul Județean Neamț, devoalată de prefectul Lazăr! Un șef și-a angajat 50 de rude!

Despre mafia din Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț s-a scris mult! Unii s-au făcut că scrium, așa că nu vă lăsați păcăliți de perdelele de fum, alții chiar au încercat să devoaleze caracatița din unitatea sanitară.

Lovitura de grație care taie capul hidrei a dat-o, marți, prefectul George Lazăr. Acesta a prezentat într-o conferință de presă primele date concrete despre încrengăturile de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Și, așa cum îl știm pe prefectul Lazăr, acesta este abia începutul.

Spre exemplu, George Lazăr a arătat cum șefa de persoanal a spitalului ar avea angajate nu mai puțin de 50 de rude! Sună halucinant? Da! Dar prefectul Lazăr susține că are și probele.

”Fosta conducere a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, și nu ultimele, a domnului Toader Mocanu sau a domnului  Florin Apostoaie, ci în general în ultimii ani de zile, a instaurat un regim ”caracatiță” în spital. O găsim marea șefă la departamentul financiar-contabilitate pe o doamnă Drăgan, unde tot ce intră, tot ce iese pe parte de achiziții publice și finanțe este dirijat de ea. Inclusiv mama ei este șefa magaziei de la blocul alimentar. Nepoata ei este pe o altă tură la aceeași magazie. O altă doamnă este Moroșanu la care nu mișcă nimic fără să treacă prin pixul ei, vreo angajare. Și din datele preliminare, are vreo 50 de rude angajate. Lucurile astea trebuie spuse pentru că, dacă vrei să îți angajezi rude sau cunoștințe, îți poți face o firmă privată și să îi angajezi acolo. Dar această formă de a ne angaja în sistemul public toate rubedeniile și cunoscuții, este un act de o gravitate rară! Revenind la doamna Drăgan, să coordonezi achiziții și partea de finanțe a spitalului, să angajezi rudele șefă la blocul alimentar, șefă la magazia blocului alimentar, și de acolo să dirijezi toate lucrurile cum vrei și să nu îți pese de miile de pacienți, și să raționalizezi mâncarea…este un act meschin, strigător la cer”, a dezvăluit George Lazăr.

Prefectul de Neamț a precizată că va solicita oficial autorităților statului, față de cele 2 angajate ale spitalului, o investigație cu privire la ”activitatea lor și a altor colegi de acolo care lucrează împreună cu ele în această caracatiță”.

”Vrem să vedem dacă au fost achiziții corecte și legale, la prețuri corecte, dacă s-a avut în vedere bunăstarea spitalului, dacă au fost achiziții necesare sau care nu aveau legătură cu spitalul. Se pare că Spitalul Județean, în loc să fie o locație sanitară care să asigure exclusiv condiții de spital a fost transformat într-o afacere a unor familii, sub coordonarea unor directori care au fost înainte și sub coordonarea președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene. I-am mai explicat domnului Arsene că nu trebuie să vadă bugetul județului Neamț, și a societăților CJ Neamț, a pe pușculița proprie, ca pe banii lui de acasă, ci să trateze aceste lucruri legal, transparent și pentru cetățean, nu ca pe o necesitate a lui de a controla lucrurile”, a subliniat prefectul George Lazăr.

În final vă aducem aminte doar cum arăta micul dejun în vremea în care Spitalul Județean era în subordinea și administrarea Consiliului Județean Neamț. Imaginea, mai jos:

Articolul anterior

Arsene SĂ NU DEA FOC județului Neamț! ”Marea nedreptate pornește dintr-un suflet nobil, corupt prin educație greșită!”

Articolul următor

Prăpăd de foc la Mănăstirea Agapia! Chilii făcute scrum de un incendiu!

Un comentariu

  • Ei, na, mare scandal acum! Ce ti-e 50 de piloși la câteva sute de angajați?
    Și dacă mămica era magazioner, ce? Pentru încrederea deplină era obligatoriu cineva din familie. Cum sa supraveghezi evaporarea specifică din magazii cu cineva străin și ostil?
    La Piovra, varianta de Piatra.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.