ISSN 2457 - 3973

Carantină de noapte în week-end şi restricţii în 2 comune din judeţ, după modelul Piatra-Neamţ

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Neamţ a aprobat, joi – 7 octombrie 2021, instituirea carantinei de noapte în week-end, în comunele Costişa şi Girov.

Totodată, după modelul aplicat, miercuri, la Piatra-Neamţ, au fost aprobate o serie de restricţii pentru cele două localităţi.

Decizia vine după ce la Costişa s-a ajuns la un indice de infectare de 6,56 iar la Girov, de 6,10.

Astfel, decizia CJSU Neamţ pentru Costişa şi Girov conţine:

  • Interzicerea circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 20,00 – 5,00. Sunt permise doar deplasările în interes profesional, pentru asistenţă medicală sau din alte motive justificate.
  • Sunt permise organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie.
  • Organizarea de evenimente private este permisă cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 200 de persoane. Toate persoanele care participă trebuie să fie vaccinate cu schema completă de cel puţin 10 zile sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  • Unităţile de alimentaţie publică pot fi deschise în intervalul orar 5,00 – 24,00 cu ocuparea până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului. Este permisă doar prezenţa persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  • Aceleaşi restricţii se aplică şi operatorilor economici care administrează locuri de joacă sau săli de jocuri de noroc.

Decizia CJSU Neamţ intră în vigoare vineri, 8 octombrie 2021, de la ora 08.00, şi va fi reanalizată după 14 zile.

Situaţia în judeţ este joi următoarea:

incidenta L 07.10.2021

Articolul anterior

„Folclorul ne aduce împreună”, un nou proiect al Consiliului Județean Neamț

Articolul următor

CJ Neamţ va amenaja o clinică şi spaţii de îngrijire pentru animale

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *