• 2 martie 2021

ISSN 2457 - 3973

Caravane de informare ale ADR Nord-Est

Primele apeluri in cadrul POR 2014 – 2020 au fost lansate

-Caravane de informare pentru potențialii beneficiari –

Preocupată de asigurarea unui grad cât mai ridicat de informare asupra posibilităților de finanțare oferite de POR 2014 – 2020, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est va derula în perioada următoare ample campanii de informare destinate potențialilor solicitanți de finanțare, după cum urmează:

I.Prezentarea sistemului electronic de depunere a aplicațiilor – MySMIS 2014

Pentru că sistemul de depunere și implementare a proiectelor va fi, începînd cu acest exercițiu financiar, unul eminamente electronic, atenția Organismului Intermediar Nord-Est se îndreaptă, în prima fază, spre familiarizarea potențialilor aplicanți cu sistemul electronic MYSMIS 2014.

În acest context, campaniile de informare vor debuta în perioada 5 – 7 aprilie 2016 cu o serie de evenimente de prezentare a sistemului MYSMIS 2014 în cadrul cărora potențialii aplicanți vor putea afla detalii privind etapele ce trebuie parcurse pentru înscrierea în sistem și modalitatea de funcționare a modulului ”Depunerea cererii de finantare” din cadrul aplicatiei.

  1. Promovarea primelor apeluri pentru depunerea cererilor de finantare in cadrul POR 2014 – 2020

Primele apeluri de proiecte din POR 2014 – 2020 vor avea parte de sesiuni de informare regionale în luna aprilie, după cum urmează:

14 aprilie 2016 – Prioritatea de investiție 3.1. Operațiunea A. Clădiri rezidențiale care vizează creșterea eficienței energetice în blocurile de locuințe construite în perioada 1950-1990

21 aprilie 2016Prioritatea de investitii 5.2 – Realizarea de actiuni destinate imbunatatirii mediului urban, revitalizarii oraselor, regenerarii si decontaminarii terenurilor industriale dezafectate care are ca obiectiv specific impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale.

– 27 aprilie 2016 – Prioritatea de investitii 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural care vizează terenuri și suprafețe abandonate și neutilizate din interiorul orașelor și transformarea lor în zone de agrement și petrecere a timpului liber pentru comunitate.

III. Caravană județeana helpdesk

În perioada aprilie – mai 2016, acțiunile de promovare a POR 2014-2020 vor continua la nivel regional, în toate județenele Regiunii, cu sesiuni de informare specifice pentru toate tipurile de solicitanți eligibili. La aceste evenimente sunt așteptați reprezentanți ai Consiliilor Județene și Primăriilor din Regiune, unități de cult, ONG-uri sau oameni de afaceri în căutarea unei finanțări pentru idea lor de investiții. (Calendarul complet al evenimentelor va fi disponibil pe pagina web www.inforegionordest.ro )

“Știm că lansarea acestor apeluri din POR 2014 – 2020 a fost îndelung așteptată de colaboratorii noștri din Regiune. Tocmai de aceea, venim în sprijinul nevoilor lor de informații, prezentându-le prin intermediul experților noștri condițiile de eligibilitate și pașii de urmat, pentru ca proiectele pe care le vor depune să fie cât mai mature și relevante”  a declarat, într-un comunicat de presă, Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est.

Articolul anterior

Doctorul Iosif Koszeghi s-a înscris în PNL Neamț! Este președintele comisiei de sănătate și va candida la alegerile locale!

Articolul următor

Posturi scoase la concurs de Primăria Piatra Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *