ISSN 2457 - 3973

Casă de tip familial pentru 12 copii și tineri, inaugurată la Roznov

Fundația ”Hope and Homes from Children” în parteneriat cu Holcim România au inaugurat, marți, la Roznov, o casă de tip familial în care vor trăi 12 copii și tineri din Centrul de plasament ”Elena Doamna” Piatra-Neamț.

Terenul pe care a fost construită casa a fost pus la dispoziție de Consiliul Județean Neamț, instituție parteneră, alături de DGASPC Neamț, în proiect.

”Este o nouă intrare în normalitate pentru un grup de 12 copii şi tineri din Centrul de plasament Elena Doamna din Piatra-Neamţ. Este normal şi firesc ca fiecare copil din lumea aceasta să crească într-o familie sau un mediu cât mai apropiat de cel familial”, a declarat Anamaria Vid-Pop, din partea Fundaţiei ”Hope and Homes from Children”.

”Sunt încă 12 copii fericiţi în această casă. Visul nostru, acela de a oferi un mediu de viaţă ca aceşti copii să se poată dezvolta cât mai armonios începe să prindă contur. Următoarele 2 case vor fi în Săvineşti şi Tîrgu Neamţ şi sperăm să le finalizăm până la sfârşitul anului viitor”, a precizat directorul DGASPC Neamţ, Cristina Păvăluţă.

”Consiliul Judeţean Neamţ va sprijini şi susţine astfel de proiect pentru că menirea noastră este să susţinem proiecte prin care copiii instituţionalizaţi să aibă condiţii ca acasă”, a declarat Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ, a menţionat Alina Cristea, din partea Holcim România.

Urmează ca în cadrul aceluiași proiect derulat de Fundația ”Hope and Homes from Children” să fie construite, până la finalul anului viitor, alte 2 case de tip familial la Săvinești și Tîrgu Neamț.

O altă casă de tip familial a fost dată în folosință, la începutul anului, în Piatra-Neamț.

Copiii și tinerii din cele 4 case provin din Centrul de plasament ”Elena Doamna” Piatra-Neamț care se va închide până în 2020.

Articolul anterior

Percheziții la braconierii din Bârgăuani! Unul a fost reținut de polițiști!

Articolul următor

PSD Neamț taie din fondurile propriilor primării

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *