ISSN 2457 - 3973

Cătălin Drăgușanu, candidatul noului USL la Primăria Piatra Neamț?

În lipsa unui candidat ferm și asumat al PSD pentru Primăria Piatra Neamț și în lumina ultimelor declarații făcute de liderii PSD, UNPR și ALDE, se profilează apariția unui candidat unic la funcția de primar.

Cum la Neamț, dintre cele 3 partide doar ALDE și-a anunțat candidatul la primărie, varianta în care Cătălin Drăgușanu va candida din partea acestei alianțe la funcția de primar este tot mai sigură.

Formată pe calapodul USL, această alianță are la bază PSD-ul și cele două partide care ar trebui să atragă centrul (UNPR) și dreapta (ALDE).

„Am avut o discuție cu colegii de la ALDE săptămâna trecută. În acest sens am și adoptat în Comitetul Executiv o hotărâre. Urmează ca în aceste zile să ne vedem și tocmai în contextul funcționării acestei majorități parlamentare care funcționează de mai mulți ani — PSD-UNPR și ALDE. Cred că în perioada următoare sunt șanse să semnăm un protocol de colaborare cu ALDE”, a afirmat Liviu Dragnea, după semnarea protocolului de colaborare PSD — UNPR.

Întrebat dacă protocolul PSD — ALDE va viza și alegerile parlamentare, Dragnea a subliniat că acesta se va axa pe alegerile locale.

„Atâta timp cât nu am avut o discuție finală în ceea ce privește semnarea unui protocol, nu mă pronunț. Mă interesează foarte mult să semnăm un protocol cu ALDE pentru alegerile locale”, a spus președintele PSD.

În Neamț, negocierile ar fi extrem de simple pentru PSD. Social-democrații l-ar putea susține pe Drăgușanu la Primăria Piatra Neamț în timp ce președinția Consiliului Județean ar reveni PSD-ului. UNPR ar putea obține la Neamț o funcție de vicepreședinte sau controlul unor societăți din subordinea Consiliului Local sau Consiliului Județean.

Dacă lucrurile stau așa, competiția pentru funcția de primar al municipiului Piatra Neamț devine mai strânsă. În condițiile în care se va merge pe un singur tur de scrutin. unde fiecare vot contează, liberalii au o problemă. Asta cu atât mai mult cu cât pe zona de dreapta se anunță mai mulți candidați!

Pe de altă parte, Cătălin Drăgușanu vine din postura de deputat și mai ales cu imaginea celui care, chiar dacă a pierdut ”la mustață”  în fața fostului edil, de fapt a câștigat.

Deocamdată, singura certitudine este că deși a început pre-campania pentru alegerile locale, candidatul PSD la Primăria Piatra Neamț există dar … lipsește cu desăvârșire!

 

Articolul anterior

Primăria a plătit de 2 ori aceleași materiale de construcție pentru lucrări la Liceul ”Spiru Haret”

Articolul următor

Spargere de 60.000 euro în Germania! Hoțul a fost prins în județul Neamț!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular