NewsAllert :

Două orașe și 3 comune din Neamț sunt tot în Zona Roșie! Situația pe fiecare localitate – luni, 26 octombrie!

Iată ce restricții intră în vigoare de duminică seara (25 octombrie) în Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina

UDMR n-are organizație în Neamț, dar are candidați la parlamentare! Levente și Zoltan vor să vă reprezinte!

Petreceri ilegale întrerupte de polițiștii din Neamț! Din seara aceasta intră în vigoare noi restricții!

Șapte focare COVID sunt active în Neamț! La Spitalul Județean Neamț sunt două focare: la UPU și Cardiologie!

Panică la un restaurant din Piatra-Neamț după ce a izbucnit un incendiu

Vezi incidența cazurilor COVID din localitatea ta! Lista cu toate orașele și comunele din Neamț! (vineri, 23 octombrie)

Lista cu toate școlile din Neamț și modul în care funcționează din 26 octombrie 2020

Școli ÎNCHISE 14 zile la Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina! Cafenele, barurile și restaurantele SE ÎNCHID la interior! (video)

Tânăr de 18 ani – mort în accident rutier la Borlești! Mașina s-a rupt în două!

Bărbat scos mort dintr-o fântână din Pângărați

CJSU Neamț aprobă astăzi: școlile din Piatra-Neamț și Bicaz, exclusiv în on-line! Barurile, restaurantele, cafenelele – închise!

Școli închise pe bandă rulantă în Neamț

Dan Manoliu şi Bogdan Tohăneanu deschid listele PRO România – filiala Neamţ la parlamentare

Deputatul Iulian Bulai (USRPLUS Neamț): ”Am depus listele pentru parlamentare cu gândul că nemțenii au înțeles mesajul nostru!”

  • 26 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Cătălin Drăgușanu, candidatul noului USL la Primăria Piatra Neamț?

În lipsa unui candidat ferm și asumat al PSD pentru Primăria Piatra Neamț și în lumina ultimelor declarații făcute de liderii PSD, UNPR și ALDE, se profilează apariția unui candidat unic la funcția de primar.

Cum la Neamț, dintre cele 3 partide doar ALDE și-a anunțat candidatul la primărie, varianta în care Cătălin Drăgușanu va candida din partea acestei alianțe la funcția de primar este tot mai sigură.

Formată pe calapodul USL, această alianță are la bază PSD-ul și cele două partide care ar trebui să atragă centrul (UNPR) și dreapta (ALDE).

“Am avut o discuție cu colegii de la ALDE săptămâna trecută. În acest sens am și adoptat în Comitetul Executiv o hotărâre. Urmează ca în aceste zile să ne vedem și tocmai în contextul funcționării acestei majorități parlamentare care funcționează de mai mulți ani — PSD-UNPR și ALDE. Cred că în perioada următoare sunt șanse să semnăm un protocol de colaborare cu ALDE”, a afirmat Liviu Dragnea, după semnarea protocolului de colaborare PSD — UNPR.

Întrebat dacă protocolul PSD — ALDE va viza și alegerile parlamentare, Dragnea a subliniat că acesta se va axa pe alegerile locale.

“Atâta timp cât nu am avut o discuție finală în ceea ce privește semnarea unui protocol, nu mă pronunț. Mă interesează foarte mult să semnăm un protocol cu ALDE pentru alegerile locale”, a spus președintele PSD.

În Neamț, negocierile ar fi extrem de simple pentru PSD. Social-democrații l-ar putea susține pe Drăgușanu la Primăria Piatra Neamț în timp ce președinția Consiliului Județean ar reveni PSD-ului. UNPR ar putea obține la Neamț o funcție de vicepreședinte sau controlul unor societăți din subordinea Consiliului Local sau Consiliului Județean.

Dacă lucrurile stau așa, competiția pentru funcția de primar al municipiului Piatra Neamț devine mai strânsă. În condițiile în care se va merge pe un singur tur de scrutin. unde fiecare vot contează, liberalii au o problemă. Asta cu atât mai mult cu cât pe zona de dreapta se anunță mai mulți candidați!

Pe de altă parte, Cătălin Drăgușanu vine din postura de deputat și mai ales cu imaginea celui care, chiar dacă a pierdut ”la mustață”  în fața fostului edil, de fapt a câștigat.

Deocamdată, singura certitudine este că deși a început pre-campania pentru alegerile locale, candidatul PSD la Primăria Piatra Neamț există dar … lipsește cu desăvârșire!

 

Articolul anterior

Primăria a plătit de 2 ori aceleași materiale de construcție pentru lucrări la Liceul ”Spiru Haret”

Articolul următor

Spargere de 60.000 euro în Germania! Hoțul a fost prins în județul Neamț!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *