ISSN 2457 - 3973

Ce pagube a făcut furtuna în Piatra-Neamț: curți inundate, copaci căzuți, drumuri acoperite de viituri! (foto-galerie)

Precipitaţiile care au căzut în după-amiaza zilei de miercuri, 21 iunie, pe teritoriul judeţului Neamţ, însoţite de rafale puternice de vânt, au creat mai multe probleme. Astfel, 10 curţi au fost inundate din cauza torenţilor formaţi: 2 în satul Izvoare – comuna Dumbrava Roşie, 6 în Ciritei şi câte una la Borleşti şi Girov.

Au fost doborâţi mai mulţi arbori în Bisericani, Săvineşti (peste un camion, peste care au căzut şi fire de tensiune rupte de arbore în cădere), Dumbrava Roşie, Ciritei, Piatra-Neamţ (intersecţia străzilor Aurora cu Dacia), Piatra-Neamţ – str 1 Decembrie, Piatra-Neamţ zona Gospodina, peste o casă la Căciuleşti.

Au fost inundate subsolurile Căminului pentru Persoane Vârstnice „Pietricica” Piatra-Neamţ şi magazinului „Profi” Piatra-Neamţ.

De asemenea, a fost inundat drumul naţional Piatra-Neamţ – Roman în zona Cibernet Autocenter şi drumul judeţean 157 Izvoare la intersecţia spre Mărgineni.

Prefectul Vasile Panaite a fost prezent în zonele afectate pentru a coordona activităţile.

„Problema a fost cantitatea mare de precipitaţii care a căzut într-un timp foarte scurt. S-au înregistrat 35 de litri pe metru pătrat în circa 15 minute. La Ciritei a ieșit din albie pârâul Potocina și au fost inundate mai multe curţi. ISU Neamţ a intervenit punctual în zonele afectate şi au fost chemaţi şi pompierii din turele libere. Important este că nu au fost înregistrate victime omeneşti pentru că viaţa oamenilor este cea mai importantă. În ceea ce priveşte pagubele materiale, vom realiza cât mai curând o evaluare şi urmează să găsim resursele financiare pentru remedierea lor”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

Datele prezentate mai sus nu sunt cele finale, situaţia fiind în dinamică.

Articolul anterior

Bilanț trist în Neamț: în 4 ani de zile, au murit 285 de persoane în accidente rutiere! Ce spun polițiștii!

Articolul următor

Polițiștii au confiscat un pistol deținut ilegal de un bărbat din Neamț

Un comentariu

  • strazile se inunda si pentru ca municipalitatea si chiar simpli cetateni…in loc sa intretina santurile de scurgere …le lasa sa se infunde cu buruieni si resturi de tot felul…sau…mai rau…le astupa cu pietre sa faca podete pentru parcarea masinilor pe…trotuar…UN FEL DE ICONSTIENTA GENERALA…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *