ISSN 2457 - 3973

Ce s-a schimbat în hrana pe care o primesc pacienții Spitalului Județean Neamț?! (foto comparativ)

Subiectul hranei pe care o primesc pacienții din Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț a ajuns din nou subiect de presă și este bine că se întâmplă așa.

Mâncarea din spitale este departe de a fi ceea ce trebuie să primească o persoană aflată în suferință. Cea mai importantă măsură care poate și trebuie să fie aplicată este creșterea normei zilnice de hrană. O poate face și Guvernul, și administratorul spitalului – în speță Consiliul Județean Neamț!

De ani de zile, nimeni nu a făcut nimic iar norma de hrană a rămas de 13 lei pe zi, de pacient. Este aproape imposibil cu această sumă să asiguri 3 mese pe zi, care să fie cât de cât decente.

Promisiunea președintelui CJ Neamț că va aloca fonduri suplimentare de la bugetul județului pentru mâncarea pacienților a rămas în același stadiu. CJ Neamț nu a alocat niciun leu în plus așa cum anunța Ionel Arsene la descinderea filmată printre oalele și tigăile din bucătăria spitalului, când – după 4 ani de mandat – încerca să pară șocat de mâncarea pe care o primesc pacienții.

De 2 săptămâni, Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț este în administrarea temporară a Ministerului Sănătății. Ce s-a întâmplat de atunci și până acum, în privința hranei?

Prânzul din prima zi de Paști a fost îmbunătățit pentru pacienții din spitalul de la Piatra-Neamț, cu sprijinul unor asociații neguvernamentale. Așa că pacienții au avut și miel, pentru a simți, atât cât se poate că este sărbătoarea Paștilor.

Cina și mesele care au urmat în a doua zi de Paști au rămas exclusiv în sarcina Spitalului Județean.

Am primit de la pacienții unității sanitare fotografii cu hrana oferită la cina de duminică (19 aprilie 2020) și micul dejun și prânzul de luni, 20 aprilie 2020.

La cina de aseară a fost servit pilaf cu carne:

 

Cât a fost în administrarea Consiliului Județean Neamț, la cină era servit ce se vede în fotografia de mai jos:

 

La micul dejun de luni, 20 aprilie 2020, pacienții au primit ce se vede în fotografia de mai jos:

 

Micul dejun sub administrarea CJ Neamț se vede mai jos:

 

 

Acum vă prezentăm ce au primit pacienții la prânzul de luni, 20 aprilie 2020. Iată mai jos:

 

Prânzul sub administrarea CJ Neamț a spitalului poate fi văzut mai jos, cu mențiunea că zeama pe post de ciorbă (fără carne) nu apare în fotografie. Iar felul 2 (orez cu câteva boabe de mazăre) era de asemenea fără pic de carne:

 

Acum, după ce ați văzut comparativ ce primeau pacienții ca hrană cât spitalul a fost în administrarea CJ Neamț și ce primesc acum, în administrarea Ministerului Sănătății, puteți trage singuri concluziile. Cu mențiunea că norma de hrană este aceeași în ambele situații!

Articolul anterior

Șoferi prinși rupți de beți în trafic la Roznov și Roman

Articolul următor

Paranghelia de Paște, din Văleni, s-a lăsat cu amenzi de 70.000 euro! (foto-video)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *