ISSN 2457 - 3973

Ce solicită mediul de afaceri de la conducerea Primăriei Piatra Neamț

Miercuri, 13 ianuarie, a avut loc cea de a treia consultare publică a primarului Dragoș Chitic din cadrul dezbaterilor pe tema Bugetul pentru anul 2016, de această dată cu reprezentanții mediului de afaceri din Piatra-Neamț. Din partea municipalității au participat primarul Dragoș Chitic, viceprimarul Vasile Popescu, City-managerul Bogdan Pușcașu, Secretarul Municipiului, reprezentanți ai Direcției Economice, ai Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte și ai Biroului Comunicare.
Pornind de la premiza că pentru o dezvoltare economică armonioasă a comunității trebuie să existe un parteneriat între administrația publică și mediul privat, municipalitatea pietreană a lansat această invitație celor mai importanți agenți economici din Piatra-Neamț pentru a le prezenta politica fiscală pusă în aplicare în 2016 și pentru a afla propunerile oamenilor de afaceri pentru bugetul municipiului.
O politică fiscală prietenoasă duce la încurajarea consumului și de aceea nivelul taxelor și impozitelor a fost menținut la cel din 2015, în plus, existând reduceri semnificative la persoanele juridice (în cazul proprietăților persoanelor juridice: 0,2% pentru clădiri rezidențiale (în scădere față de 1,5% anul trecut) și 1,3% pentru clădiri nerezidențiale (în scădere față de 1,5% anul trecut). Pentru plata până la 31 martie a impozitului pe clădiri, pe teren și pentru mijloacele de transport pentru întreg anul, se acordă o bonificație de 10% pentru toți contribuabilii, inclusiv persoane juridice. Primarul Dragoș Chitic a precizat că iși dorește ca taxele si impozitele locale să rămâna nemajorate o perioadă cât mai lungă de timp pentru a atrage investitori la Piatra-Neamț.
Oamenii de afaceri au venit cu câteva propuneri pentru primar:
-realizarea unor investiții care să sprijine dezvoltarea mediului de afaceri din Piatra-Neamț, cum ar fi un incubator de afaceri și un centru de afaceri multifuncțional;
-mentinerea unei politici fiscale locale care sa stimuleze mediul de afaceri si care sa incurajeze firmele să facă producție in Piatra-Neamț;
– suplimentarea capacității adăpostului pentru câini comunitari;
-achiziționarea de utilaje multifuncționale pentru măturarea și spălarea străzilor, cât și pentru deszăperire, iarna.

 

Articolul anterior

Primarul Dragoș Chitic: MEGA-MALL-ul din Piatra Neamț va fi gata anul acesta!

Articolul următor

Primarul Dragoș Chitic a oferit cărți de Mihai Eminescu

Un comentariu

  • Hai ma chiar asa? Astea sunt propunerile oamenilor de afaceri?
    -suplimentarea capacității adăpostului pentru câini comunitari;
    -achiziționarea de utilaje multifuncționale pentru măturarea și spălarea străzilor, cât și pentru deszăperire, iarna?Mama daca ar durea prostia……!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.