ISSN 2457 - 3973

Ce solicită mediul de afaceri de la conducerea Primăriei Piatra Neamț

Miercuri, 13 ianuarie, a avut loc cea de a treia consultare publică a primarului Dragoș Chitic din cadrul dezbaterilor pe tema Bugetul pentru anul 2016, de această dată cu reprezentanții mediului de afaceri din Piatra-Neamț. Din partea municipalității au participat primarul Dragoș Chitic, viceprimarul Vasile Popescu, City-managerul Bogdan Pușcașu, Secretarul Municipiului, reprezentanți ai Direcției Economice, ai Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte și ai Biroului Comunicare.
Pornind de la premiza că pentru o dezvoltare economică armonioasă a comunității trebuie să existe un parteneriat între administrația publică și mediul privat, municipalitatea pietreană a lansat această invitație celor mai importanți agenți economici din Piatra-Neamț pentru a le prezenta politica fiscală pusă în aplicare în 2016 și pentru a afla propunerile oamenilor de afaceri pentru bugetul municipiului.
O politică fiscală prietenoasă duce la încurajarea consumului și de aceea nivelul taxelor și impozitelor a fost menținut la cel din 2015, în plus, existând reduceri semnificative la persoanele juridice (în cazul proprietăților persoanelor juridice: 0,2% pentru clădiri rezidențiale (în scădere față de 1,5% anul trecut) și 1,3% pentru clădiri nerezidențiale (în scădere față de 1,5% anul trecut). Pentru plata până la 31 martie a impozitului pe clădiri, pe teren și pentru mijloacele de transport pentru întreg anul, se acordă o bonificație de 10% pentru toți contribuabilii, inclusiv persoane juridice. Primarul Dragoș Chitic a precizat că iși dorește ca taxele si impozitele locale să rămâna nemajorate o perioadă cât mai lungă de timp pentru a atrage investitori la Piatra-Neamț.
Oamenii de afaceri au venit cu câteva propuneri pentru primar:
-realizarea unor investiții care să sprijine dezvoltarea mediului de afaceri din Piatra-Neamț, cum ar fi un incubator de afaceri și un centru de afaceri multifuncțional;
-mentinerea unei politici fiscale locale care sa stimuleze mediul de afaceri si care sa incurajeze firmele să facă producție in Piatra-Neamț;
– suplimentarea capacității adăpostului pentru câini comunitari;
-achiziționarea de utilaje multifuncționale pentru măturarea și spălarea străzilor, cât și pentru deszăperire, iarna.

 

  Articolul anterior

  Primarul Dragoș Chitic: MEGA-MALL-ul din Piatra Neamț va fi gata anul acesta!

  Articolul următor

  Primarul Dragoș Chitic a oferit cărți de Mihai Eminescu

  Un comentariu

  • Hai ma chiar asa? Astea sunt propunerile oamenilor de afaceri?
   -suplimentarea capacității adăpostului pentru câini comunitari;
   -achiziționarea de utilaje multifuncționale pentru măturarea și spălarea străzilor, cât și pentru deszăperire, iarna?Mama daca ar durea prostia……!

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Cel mai popular