ISSN 2457 - 3973

Cel mai bun asistent social din România – angajat al DGASPC Neamț

Diana Lungu, asistent social în cadrul Complexului de Servicii Romanița Roman aflat în subordinea DGASPC Neamț, a fost desemnată cel mai bun asistent social al anului 2019 în cadrul Galei Naționale a Excelenţei în Asistenţă Socială – ediția a VII-a, care a avut loc la Ateneul Român, luni, 14 iunie. Evenimentul ar fi trebuit să aibă loc în martie 2020, când urmau a fi premiați profesioniștii anului 2019, dar izbucnirea pandemiei a dus la amânarea acestuia. Organizatorii au făcut tot posibilul ca în 2021 să reia tradiția galei cu scopul de a promova și aprecia activitatea asistenților sociali și a colaboratorilor fideli ai domeniului. În aceste condiții, nominalizările la premiile făcute anul trecut au rămas valabile și anul acesta, Gala Excelenței dorind să-i recompenseze astfel pe cei mai buni profesioniști din domeniu, cărora pandemia le-a răpit bucuria de a-și vedea munca răsplătită cu premii.

„Organizarea acestui eveniment de marcă al profesiei în context pandemic a fost semnalul că viața merge mai departe, că lumea poate fi mai bună prin aportul de netăgăduit al asistenților sociali și că noi toți putem renaște precum pasărea Phoenix. Asistența socială a fost unul dintre domeniile afectate de pandemie, chintesența acestuia fiind apropierea, zâmbetul, interacțiunea directă… În ciuda acestor dificultăți, colegii noștri și-au îndeplinit misiunea cu profesionalism iar premierea nominalizaților a fost simbolul speranței și al continuității. Suntem onorați că avem astfel de colegi și colaboratori și le suntem recunoscători tuturor pentru eforturile și sacrificiile făcute în slujba celor aflați în dificultate“, a spus Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.

Sucursala Neamț a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România a nominalizat la începutul anului trecut o serie de profesioniști și colaboratori din domeniu care au promovat și sprijinit asistența socială nemțeană pe parcursul anului 2019. Dintre aceștia, în urma voturilor exprimate la începutul anului 2020, au intrat în cursa pentru premii 7 asistenți sociali din diverse domenii de activitate, 4 dintre ei fiind angajați ai DGASPC Neamț. De asemenea, DAS Piatra Neamț a intrat în cursa pentru instituția anului în domeniul asistenței sociale, reușind în final să obțină marele premiu.

Diana Lungu, din cadrul DGASPC Neamț, a fost unul dintre cei 3 finaliști nominalizați la categoria Asistentul Social al Anului 2019, alături de doi specialiști din Sibiu și Mehedinți. În urma voturilor și a portofoliului profesional, colega noastră a obținut marele premiu, cea mai râvnită distincție a unui asistent social la nivel național.

„Premiul obținut de colega noastră Diana Lungu este onorant și motivant totodată. Reprezintă recompensa dedicării și profesionalismului ei, a implicării și mai ales, a dorinței de a fi mereu în sprijinul semenilor săi. Diana este un om cald, empatic, generos, permanent preocupat de dezvoltarea sa profesională. Suntem foarte mândri de munca și efortul ei, ca de altfel, ale întregii noastre echipe. Asistența socială nu este doar o profesie, este o vocație iar colegii noștri demonstrează în fiecare zi acest lucru. Le mulțumim fiecăruia în parte pentru că sunt alături de oameni și pentru că își onorează misiunea profesională“, a declarat Mirela Negruș, președintele Sucursalei Neamț a Colegiului Național al Asistenţilor Sociali din România și director general adjunct al DGASPC Neamț.

Articolul anterior

Judeţul Neamţ, în topul naţional al proiectelor prin PNDL (raport oficial)

Articolul următor

Bărbat accidentat pe o trecere de pietoni din Roman

3 Commentarii

  • Mesaj corectat
    Hai sa fim seriosi, stim noi cum se acorda aceste premii. Nu este un juriu care sa dea niste note sau calificative, ci pe baza voturilor primite in sistem piramidal, pe internet. Cine are pliscul mai mare si cine este mai vocal, acela aduna cele mai multe voturi. In centru Romanita unde lucrati dv, se impletesc cu succes patologiile si varstele, are de toate, ceea ce este nefiresc. Are si persoane adulte, are si copii cu handicap sever dar si copii normali. Toti romascanii stiu ca la centru Romanita se petrec lucruri necurate p’acolo, mai ales de cand -pe criterii politice- a venit la conducere, noua directoare, o neprofesionista, o bolanda, o danciloasa si siloasa, care toata ziua buna ziua, isi face selfie. Pandemia nu a facut decat sa fie dificil sa se faca controale de-adevaratelea din partea DGASPC Neamt, ele fiind superficiale, in graba si partinice.Dar, poate ca dv., Doamna Diana Lungu, sunteti chiar o asistenta sociala buna dar ce spune Mirela Negrus cum ca “noi toți putem renaste precum pasarea Phoenix” se cam potriveste -manusa- la Centrul Romanita unde lucrati dv., Doamna Diana Lungu.

  • Dv. Doamna Diana Lungu, daca tot sunteti cea mai tare din parcare din Romania, ar trebui sa veniti ca sef la Centrul Romanita, desi sansele ar fi minimale, nefiind afiliata politic. Sunt mai mult ca sigur ca ati face ca oamenii d’acolo sa vina cu drag la munca. Eu sunt sigur ca ati convinge medicul pediatru sa se reintoarca si sa examineze copiii care au probleme somatice din Centrul Romanita. Pe de alta parte sunt sigur ca dumneavoastra n-ati face adnotari cu pixul rosu pe inscrisurile medicale din fisele copiilor examinati de medicul pediatru (acesta fiind motivul pentru care pediatrul si-a dat demisia). Ati scapa in felul acesta de directoarea actuala, siloasa, care emana vulgaritate prin toti pori, ati scapa si de masina ei care polueaza aerul curat din proximitatea centrului localitate si din urbe

  • Vorbeste targul romascan ca de la Romanita nu numai doctorita a plecat dar si asistenta sefa a plecat. Iar chestia cu inscrisurile cu pixul rosu este reala deorece exista o cutie rosie, agatata langa usa biroului directoarei, unde sunt puse documentele inrosite si care trebuie refacute. Dimineata, la sosirea personalului in centru, directoarea desirata ca o girafa, cu ochelarii fixati pe varful nasului si scarpinandu-se -intermitent- in pliul interfesier, sta langa condica si atentioneaza pe unii dintre salariati ca au, in cutia rosie, documente ce trebuie refacute sau rescrise. Este obsedata ca aceste documente sa fie scrise numai in termeni de specialitate. Daca ar fi numai asta, n-ar fi chiar atat de grav, dar vorbeste urbea, cum ca directoarea- in accesele ei de furie paroxistica si cu jugularele turgescente- extrage si arunca din anumite dosare, unele documente care le considera neimportante sau compromitatoare iar pe altele le falsifica sau obliga pe unii salariati sa scrie declaratii false. Daca vreunul dintre salariati o contreaza, cu argumente, despre o anumita problema, se cearta cu acesta, ca la usa cortului, ridicand tonalitatea vocii, ca o tzatza de pe marginea santului care mananca seminte de rasarita, chiar tipand si zicand cum ca ea are dreptate pentru ca este sefa. Nu rare au fost situatiile cand dupa o asemenea disputa conflictuala, a obligat pe toti salariatii (martori involuntari la conflict) sa scrie declaratii -prin dictare- cu anumite acuze -inventate- la adresa persoanei care a avut indrazneala sa o contreze.
    Exista o vorba romaneasca, cu talc, BUN BAIAT PACAT DE FATA.
    Doamna Diana Lungu, pacat ca lucrati intr-un asemena loc toxic, otravit. Daca ati lua dv. hatzurile acestui centru, s-ar schimba radical situatia, sunt aproape sigur de asta. Oamenii sunt derutati, speriati, zapaciti si cu moralul la pamant. Pe dumneavostra va vad ca viitoare sefa la Romanita si ce bine ar fi daca asta s-ar produce cat mai repede. Vorbeste targul ca sunt 3 epitete ce va caracterizeaza, no offense: sunteti o ambitioasa, o vorbareata si o profesionista. Hai, faceti sa se strige, in cor, urmatoarele cuvinte: The king is dead, long live the king! Le roi este mort, vive le roi!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *