ISSN 2457 - 3973

Celebrul polițist Marian Godină spune cum stă treaba cu radarele

Celebrul polițist Marian Godină a explicat, într-o postare pe blogul personal, cum stă în acest moment treaba cu radarele. Postarea acestuia vine la câteva zile după ce Claudiu Manda (șeful comisiei de control a SRI din Parlament și soțul Olguței Vasilescu) a rămas fără permisul auto pentru viteză. Mesajul lui Godină a fost elocvent în această privință „Felicitări polițiștilor”, „Bravo, polițiști curajoși!”, Felicitări că nu v-ați lăsat intimidați!”.

Marian Godină explică însă cum se întâmpla în trecut, atunci când asupra filmărilor din aparatele radar se putea interveni, mai ales în cazul unor oameni importanți prinși că au încălcat normele rutiere.

”Dacă dăm timpul înapoi câțiva ani, ne aducem aminte că știrile despre oameni cu funcții, persoane publice importante, vedete media etc amendate de poliția rutieră erau puține spre inexistente. Oare înainte nu încălca Codul Rutier niciun politician? Sau îl încălca, dar era trecut cu vederea? Acum, vedem tot mai des că oricine „intră” în radar este sancționat indiferent de ce hram poartă, făra nicio discriminare, așa cum e și normal. Deci ce s-a întâmplat între timp? De ce înainte nu auzeam de așa ceva și acum vedem astfel de cazuri destul de des? Au început și oamenii cu funcții să încalce legea sau între timp i-a lovit corectitudinea pe polițiști? A doua variantă sună foarte bine și e una ideală, avem nevoie de polițiști care să nu se lase intimidați, curajoși și imparțiali și îmi place să cred că generațiile noi de polițiști sunt din această categorie. Dar ca să ne facem o idee cât mai obiectivă despre ce se întâmplă, trebuie să știm cum funcționează un aparat radar. Cu ceva ani în urmă, aparatele radar erau dotate cu niște aparate video, iar abaterile erau înregistrate pe casete video clasice. Mai știți casetofoanele acelea vechi, dar destul de performante la vremea lor, care aveau funcția record? Erai șmecher dacă aveai unul. Luai o casetă veche și înregistrai pe ea melodii noi, ștergându-le pe cele vechi. După ce erau șterse, nu mai puteai afla în veci ce melodii ai șters. Înțelegeți analogia? Cam la fel funcționau și aparatele radar vechi”, a spus Marian Godină.

El arată și cum funcționează noile aparate radar montate pe MCV-urile Poliției Rutiere. Godină arată și care sunt cele 2 variante pe care un polițist le are atunci când constată o abatere de la regimul rutier.

”Noile radar montate pe MCV-uri sau pistoalele radar înregistrează abaterile pe un hard la care agentul nu are acces. Și chiar dacă ar avea și ar putea șterge vreo filmare, ar rămâne acolo un folder gol-goluț care ar ridica semne de întrebare. Deci nu mai merge cum mergea. Așa că, dacă ești polițist rutier și ai filmat pe cineva depășind viteza, îți rămân doar două variante: cea de a lua măsurile legale (cea care te lasă să pui capul pe pernă liniștit noaptea) sau cea de a-l lăsa pe șofer să își vadă de drum, variantă care în mod sigur te-ar duce la parchet, apoi în instanță și mai apoi în „civilie” sau chiar puțin pe la pârnaie, în cazul în care nu iei cu suspendare. Așadar, să nu ne mințim singuri și să recunoaștem că peste tot în lume unde s-a ajuns la un nivel maxim de civilizatie și minim de corupție, s-a ajuns în timp, treptat și forțat de teama legilor aplicate cu fermitate. Cam la fel cum s-a ajuns acum la noi ca oricine să fie amendat la radar. O mare contribuție pentru asta o au DGA și DNA”, a mai scris Godină.

  Articolul anterior

  S-au ”desecretizat” salariile din Primăria Roznov

  Articolul următor

  Directorii DSVSA Neamț, venituri brute de peste 3.500 euro lunar! Lista cu toate salariile din DSVSA Neamț!

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Cel mai popular