NewsAllert :

George Lazăr (preşedinte PNL Neamţ): „Aproape 9 milioane lei pentru modernizări şi asfaltări de străzi la Dumbrava Roşie!”

Şoferul care a accidentat mortal un pieton în Neamţ şi apoi a fugit, a fost reţinut de poliţişti

Preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr: „Piatra Neamţ – oraş turistic, nu doar vis, ci un proiect care va deveni realitate!”

Pieton accidentat mortal în Neamţ! Şoferul a fugit dar a fost prins la Suceava!

Primăria Piatra-Neamţ elimină separatoarelor de trafic de pe B-dul 9 Mai – Strada Dimitrie Leonida

Opoziția, boicot la ședința CL Piatra-Neamț! Primarul Carabelea: „Au încercat să falimenteze orașul!”

O mamă şi fiul ei de 3 ani, spulberaţi pe o trecere de pietoni din Neamţ

Accident cu victimă în Piatra-Neamţ

Compania Nord-Arin din Pângăraţi, vizitată de ministrul Mediului şi echipa PNL Neamţ condusă de George Lazăr

O casă din Neamţ a fost distrusă în urma unui incendiu izbucnit de la o lumânare

Campania PSD Neamţ – „De Crăciun, Împreună!” – a ajuns la Pângăraţi

Consilierul judeţean Silviu-Bogdan Ardeleanu (PNL Neamţ): Dacă aţi avut un nod în gât văzând şcoala din Ciugud, fiţi bucuroşi că …”

Deputatul PNL Tudor Polak anunţă o nouă investiţie, de 13 milioane lei, în comuna Ştefan cel Mare – judeţul Neamţ

Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de rujeolă în România! Iată care sunt simptomele bolii.

Suspiciuni de crimă în Neamţ! Un bărbat şi-a ucis vecinul!

  • 10 decembrie 2023

ISSN 2457 - 3973

Central Plaza – singurul vinovat de tragedia cu 3 morți de la Felești! Pentru drumul prost nu răspunde nimeni?

Administratorul Hotelului Central Plaza din Piatra Neamț a fost găsit singurul vinovat pentru tragedia din 18 aprilie, de la Felești. În acea zi fatidică, 4 angajați ai societății au plecat, cu mașina personală a unuia dintre ei, să asigure cateringul la un eveniment de la Roman. În curbă la Felești, din cauza lipsei de experiență (șoferul avea permis de 10 zile) și a vitezei, mașina a deparat, a intrat pe contrasens și s-a izbit frontal de un alt autoturism. Trei persoane au decedat iar alte patru au fost rănite grav.

ITM Neamț a încadrat evenimentul ca accident de muncă și în urma anchetei a stabilit că angajatorul este vinovat pentru diverse aspecte ce țin de legislația muncii, astfel că l-a amendat cu 18.000 lei.

”Nu au fost asigurate și controlate cunoasterea și aplicarea de toți lucrătorii a măsurilor prevăzute în planul de prevenire și protecție prevăzute în domeniul sănătății și securității în muncă, nu au fost elaborate instrucțiuni proprii pentru completarea și aplicarea reglementărilor în domeniul sănătății și securității în muncă ținând seama de particularitățile activității și ale locurilor de muncă”, susține juristul Nicolae Hârlea, purtătorul de cuvânt al ITM Neamț.

Suntem convinși că amenda a fost acordată legal dar la fel de convinși suntem că foarte puțini dintre angajatori respectă legislația în astfel de situații. Adică patronul să interzică unui angajat al firmei să plece în interes de serviciu cu mașina personală! Și mai mult, să aibă angajat un șofer sau măcar să treacă în fișa postului că are și astfel de atribuții!

 

Drumul morții a rămas la fel! Aici nu răspunde nimeni?

 

Imediat după accident s-a făcut o ședință la Prefectura Neamț în care s-au prezentat statistici tulburătoare. În ultimii 10 ani, pe drumul național (!) care face legătura între Piatra Neamț și Roman au avut loc 84 de accidente grave soldate cu 30 de decese și 161 persoane rănite. Înainte cu câteva săptămâni de accidentul în care au murit cei 3 tineri, doi soți și-au pierdut viața în aceeași zonă. Iar exemplele pot continua de 30 de ori!

accident

 

S-au făcut comisii, s-au mișcat documente oficiale dinspre Prefectură spre Secția de Drumuri Naționale, pentru că toată lumea a recunoscut că drumul este de proastă calitate iar accidentele se produs și din această cauză. Hârtiile probabil au ajuns pe undeva, într-un sertar, și nimeni nu mai știe nimic. Între timp, pe drumul național Piatra Neamț – Roman au avut loc alte câteva accidente. Nimeni nu a verificat cine și cum a executat lucrările de reparații/turnare covor astfaltic cum de asemenea nimeni nu a explicat de ce în curbe, carosabilul este decopertat, ceea ce face ca aderența să fie extrem de redusă.

Ziarele au scris iar la televiziuni s-au făcut emisiuni în care autoritățile au încercat să împingă responsabilitatea în altă parte. Iar expresia românească potrivit căreia ”mortul este de vină” s-a aplicat cu succes și de această dată. Iar cu amenda aplicată Hotelului Central Plaza, autoritățile răsuflă ușurate! Case closed!

 

(Gabriel APETRII)

 

Articolul anterior

Pictorul pietrean Ciprian Istrate a dus Istopia la ArtCafe Westgate București

Articolul următor

Mugur Cozmanciuc (PNL): Soluția pentru stabilitate sunt alegerile anticipate!

2 Commentarii

  • ” Ca la noi la nimenea” e tot o vorba romaneasca folosita acum f frecvent. La noi lipsa de responsabilitate e un fapt comun, la noi vinovatii iau pozitia strutului, la noi limba de lemn inchide gura celui ce spune lucrurilor pe nume, la noi … nimic nou. Ei si, daca spui, ce, se schimba ceva ? In nici un caz, unii cad mereu in picioare, iar restul, multimea, sa se descurce cum poate. Traim doar in Romania si … Sa traiti bine !

  • Se circula cu viteza prea mare pe acea portiune de drum, avand in vedere ca traverseaza mai multe sate ! De fiecare data merg cu frica pe acel drum! cred ca mai multe semafoare sau limitatoare de viteza nu strica!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *