ISSN 2457 - 3973

Centura ocolitoare a municipiului Piatra-Neamţ va costa 50 milioane euro şi va fi realizată cu fonduri prin P.O.R.

Centura ocolitoare a municipiului Piatra-Neamţ va costa 50 milioane euro şi va fi realizată cu fonduri prin Programul Operaţional Regional.
Anunţul a fost făcut de preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, care a precizat că prima etapă a fost realizarea Analizei de favorabilitate pentru respectiva cale de rulare.
„Am o veste minunată pentru participanții la traficul din municipiul reședință de județ, care trebuie să traverseze orașul și sunt nevoiți să piardă timp important în mașină, din cauza aglomerației: ca urmare a demersurilor Consiliului Județean Neamț, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MIT) va realiza o centură ocolitoare a orașului. Prima etapă a fost realizarea Analizei de favorabilitate pentru respectiva cale de rulare. Analiza de favorabilitate realizată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii pentru Varianta de Ocolire Piatra-Neamț se bazează pe fundamente științifice consacrate, obiective și independente, care are ca scop evaluarea tuturor componentelor de mediu, socio-economice și tehnice, care au rol relevant în proiectarea, construirea și operarea unei infrastructuri de transport. Urmează ca prin studiile de fezabilitate să se analizeze și investigheze propunerile făcute prin actuala analiză și, dacă va fi cazul să se propună modificări și noi alternative de traseu în baza unor justificări”, a declarat preşedintele CJ Neamţ.
Ionel Arsene a precizat că ruta ocolitoare va fi la profil de autostradă și se va intersecta cu viitorul drum expres Piatra-Neamț – Bacău și cu Axa Rutieră Strategică 3, proiecte pe care le gestionează Consiliul Județean Neamț.
„După ce vom vedea și această cale de rulare realizată, cea mai mare problemă cu traficul aglomerat din municipiul Piatra-Neamț va fi rezolvată. Desigur, modernizarea și investițiile în infrastructura rutieră nemțeană nu se opresc aici. Mai avem proiecte pe care le vom implementa și altele zeci sunt în curs de derulare”, a adăugat preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.
Viitoarea variantă ocolitoare va prelua traficul din direcția Târgu-Neamț și Roman către Bacău.
Centura va avea o lungime de 16,2 kilometri, o valoare de aproximativ 50 milioane de euro și va fi finanțată prin Programul Operațional Transport 2021-2027.

Articolul anterior

Campanie de sterilizare gratuită pentru câini, cu și fără stăpân, în Neamţ

Articolul următor

Bărbat din Piatra-Neamţ reţinut pentru trafic de droguri. Înfiinţase culturi de cannabis în apartament. (foto)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.