ISSN 2457 - 3973

Cetatea Neamţ, la un pas să treacă în administrarea Primăriei Tîrgu Neamţ!

Consilierii judeţeni nemţeni vor avea de dezbătut, în şedinţa ordinară, de joi, 28 ianuarie 2016, un proiect de hotărâre care vizează trecerea obiectivului Cetatea Neamţ din administrarea Complexului Judeţean Muzeal Neamţ în administrarea Consiliului Local al oraşului Tîrgu Neamţ. De suplimentarea ordinii de zi cu acest proiect este „responsabil“ consilierul judeţean Mircea Pintilie, care s-a angajat să aducă în faţa colegilor din legislativul judeţean doleanţa administraţiei locale din oraşul în care locuieşte. pintilie

„Solicitarea de trecere a Cetăţii Neamţ din administrarea Complexului Muzeal la Primăria Tîrgu Neamţ e din august 2015, dar până acum nu s-a reuşit introducerea ei pe ordinea de zi a unei şedinţe de CJ. Între timp, la Tîrgu Neamţ s-a primit şi răspunsul de la Ministerul Culturii, legat de un astfel de transfer, şi s-a comunicat faptul că pe cei de la minister nu îi interesează organizarea culturală din judeţ. Primăria Tîrgu Neamţ a cerut Cetatea şi pe vremea altei administraţii, dar acum există un plan clar pentru punerea în valoare a acestui obiectiv de către autorităţile locale. Oraşul Tîrgu Neamţ este «oraş turistic de interes naţional» şi va avea puterea să înfiinţeze cu Centrul de Documentare şi Informare Turistică, pentru a le fi de folos celor care vor ajunge în zonă ca să viziteze locurile pitoreşti de acolo. Cetatea Neamţ va fi preluată de către administraţia locală cu tot ce înseamnă angajaţi, nu se va face nici o reducere de personal, şi există angajamentul conducerii Primăriei că multe aspecte, care nu sunt tocmai cum ar trebui, vor fi îmbunătăţite. Este mult mai simplu să se supravegheze activitatea de la faţa locului, decât de la Piatra Neamţ“, a precizat consilierul judeţean Mircea Pintilie.

Emilia Arcan, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, a declarat că propunerea autorităţilor tîrgnemţene va fi supusă votului consilierilor judeţeni. presedinte Emilia Arcan

„Datoria mea este să introduc proiectul pe ordinea de zi, dar decizia trecerii sau nu a Cetăţii Neamţ dintr-o administrare în alta va aparţine colegilor mei consilieri judeţeni. E adevărat că este nevoie de o implicare foarte mare a celor de la Primăria Tîrgu Neamţ dacă vor primi Cetatea, dar le va fi oarecum simplu pentru că vor acţiona pe loc, nu va exista distanţa care e acum între Piatra Neamţ şi Tîrgu Neamţ. În spatele proiectului care va intra în dezbaterea consilierilor există o analiză foarte clară a punctelor tari şi a celor slabe, în cazul transferului. Administraţia din Tîrgu Neamţ va avea de suportat şi cheltuieli importante, nu se poate gândi doar la încasări, având în vedere că de când s-a redeschis Cetatea, după un mare proiect de reabilitare a ei, au apărut infiltraţii, lucru revoltător! Înţeleg că îşi asumă şi avantajele, şi dezavantajele!“, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Emilia Arcan.

Articolul anterior

Doctorul Lazăr, ”pe faraş”! Emilia Arcan propune ”decizii radicale” la Spitalului Judeţean Neamţ!

Articolul următor

Conducerea centrală a PNL a validat candidatura lui Dragoş Chitic la Primărie! Acesta va prelua preşedinţia PNL Piatra Neamţ!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular