NewsAllert :

Jurnaliști de investigație din Iași: ”Comision de 3 milioane euro la Spitalul Covid. Popa si Arsene au batut palma”

Mugur Cozmanciuc(PNL): Construim în Neamț un Centru Național de Sănătate! Pentru sănătatea nemțenilor avem la dispoziție 100 milioane euro

Candidatul PLUS la Primăria Bicaz, mâna ”moartă” adusă din Bacău de primarul PSD Nicolae Sălăgean?!

Vorbe, nu fapte! Arsene, în 2017: Spital Județean nou, UPU, 5 heliporturi și centru multifuncțional de sănătate la Poiana Teiului.

Starețul Mănăstirii Petru Vodă, arhimandritul Hariton Negrea, mesaj despre Mugur Cozmanciuc! ”Îl recomand pentru sufletul meu” (video)

Mugur Cozmanciuc: Ca președinte al CJ Neamț, îmi asum să atrag peste 1 miliard de euro pentru dezvoltarea județului

Iluminatul public din Piatra-Neamț va fi modernizat cu fonduri europene

Un bărbat a fost găsit mort într-un apartament din Bicaz, unde izbucnise un incendiu

Unde s-au dus 3,2 milioane euro din banii nemțenilor?! Nelu Tătaru: Spitalul de la Lețcani, fără avize și personal. NU poate primi pacienți”

Premierul Ludovic Orban: ”Contractul de pe DN15 Bicaz – Poiana Largului, o furăciune pe față! Cu acei bani construiam 16 km de autostradă!”

Încă o clasă din Piatra-Neamț își suspendă cursurile din cauza COVID

Fetiță accidentată pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamț! Șoferul a intrat apoi pe contrasens!

Premierul Orban, în Neamț: ”Eu, dacă aș fi nemțean, aș fi jignit să mă conducă unul ca Arsene!”

Comuna Hangu s-a făcut de rușine! Contra-manifestație PSD tipic bolșevică la vizita premierului Orban!

Mugur Cozmanciuc, mesaj către Arsene: ”Ionele dragă, nici nu știi ce urmează să devii!”

  • 23 septembrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Cifrele sărăciei în Neamț! Aproape 45.000 oameni primesc pachete de igienă cu pastă de dinți, periuțe, săpun și șampon!

În județul Neamț, aproape 45.000 de oameni trăiesc la limita subzistenței. O spun cifrele oficiale bazate pe analiza veniturilor pe care le obțin. Așadar, mai bine de 10% din populația oficială a județului Neamț nu are nici după ce bea apă! Dacă ne raportăm la populația care trăiește cu adevărat în județ (peste 120.000 nemțeni sunt plecați la muncă în străinătate), procentul celor care sunt săraci lipiți pământului este de peste 15 la sută.

Pentru aceste persoane, Uniunea Europeană oferă an de an, prin intermediul Guvernului, așa-numitele pachete de igienă. Aceste pachete conțin pastă și periuță de dinți, săpun, șampon și detergent de rufe.

Categoriile de persoane defavorizate care primesc aceste pachete sunt:
a) familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
c) persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanțe de urgență, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Din nefericire, este mai ușor și mai eficient (chiar dacă sună cinic) pentru primării/consilii județene să țină acești oameni în sărăcie pentru că sunt mai ușor manipulabili la alegeri. O măsură patentată cu succes după 1990 și preluată din perioada stalinistă/comunistă.

Iar acești oameni, vor nu vor, sigur merg să voteze la alegerile locale și parlamentare. Pentru că altfel sunt amenințați de primari că le vor tăia ajutoarele sociale, venitul minim garantat, ajutoarele de încălzire și toate celelalte ajutoare din care supraviețuiesc.

Articolul anterior

Ministrul Sănătății a anunțat când vor fi reluate cel mai devreme slujbele religioase cu credincioși în interiorul bisericilor

Articolul următor

Vineri, un nou COD ROȘU de furtună în Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *