ISSN 2457 - 3973

Cine ar putea fi cei doi vicepreședinți ai CJ Neamț, în urma ședinței de marți, 12 ianuarie

Consilierii județeni sunt chemați marți, 12 ianuarie 2021, pentru a participa la ședința în care vor fi aleși cei 2 vicepreședinți ai CJ Neamț.

Ședința a fost convocată de majoritatea PNL-USRPLUS-PRO România-PMP și, judecând după numărul voturilor pe care le are, ar trebui să aibă deznodământul așteptat. Chiar și cu unele (iminentele și cunoscute) trădări, majoritatea are prima șansă!

Dacă va fi așa, cei 2 vicepreședinți ar urma să fie Florin Hopșa (PNL) și Florin Zaharia (USRPLUS). 

Această victorie a majorității este însă cu bătaie mai lungă. Iar una dintre consecințe va fi că puterea lui Ionel Arsene, ca președinte al CJ Neamț, va fi mult slăbită.

Potrivit legii, Legislativul hotărăște iar Executivul duce la îndeplinere. Ori Arsene, ca Executiv, se va vedea nevoit să ”joace” după cum ”cântă” majoritatea PNL-USRPLUS-PRO România-PMP.

Legislativul va stabili prioritățile bugetare, alocările către primării și va aviza bugetele de venituri și cheltuieli (inclusiv indicatorii de management) ale societăților din subordine.

Așadar, societățile aflate în subordinea CJ Neamț (Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, Spitalul de neuropsihiatrie Roman, DGASPC, DRUPO, Troleibuzul, APASERV, Complexul Muzeal Național, Biblioteca ”G.T. Kirileanu”, Teatrul Tineretului, și Centrul pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare”) vor trece de sub controlul PSD, în cel al PNL-USRPLUS-PRO România-PMP.

Pe de altă parte, dacă reprezentanții majorității vor ajunge în Executiv în urma votului de mâine, vor avea acces și la documentele secretizate în mandatul trecut, după cum s-au plâns de nenumărate ori. Nu puțini sunt angajații CJ Neamț și instituțiile subordonate care abia așteaptă să pună pe tavă diverse informații, nemulțumiți de modul în care au fost tratați, de-a lungul timpului, de anumiți șefi, mai mici sau mai mari.

Chiar dacă matematic ecuația ședinței de mâine pare să aibă rezultatul dinainte știut, este de așteptat ca și Ionel Arsene să se pregătească în avanposturi. Cât de puternice sunt atuurile pe care le-a pregătit, vom afla marți, de la ora 12.00, atunci când este programată ședința CJ.

Este de așteptat ca la ședință să participe și șefii partidelor din actuala majoritate, chiar dacă nu au drept de vot. Rolul lor va fi de a securiza la maxim votul propriilor consilieri. Atât cât se poate…

Articolul anterior

Vaccinarea anti-COVID, privită cu reticență în Neamț. Doar 15% dintre beneficiari s-au imunizat.

Articolul următor

COVID/ Piatra-Neamț și Târgu Neamț, aproape de Zona Roșie! Ce activități ar putea fi suspendate!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.