ISSN 2457 - 3973

Cine și mai ales de ce a pierdut Cheile Bicazului? CEREM DEMISIA INCOMPETENȚILOR!

Întrebarea zilei este: ”Cine  a pierdut Cheile Bicazului?”.  Și mai ales, ”De ce?”

Două răspunsuri plauzibile sunt întărite de istoria recentă.

1. Guvernarea PSD-ALDE susținută de UDMR.

În condițiile în care conducerea CJ Harghita este asigurată de UDMR iar procesul se afla pe rol de mai mulți ani, avem motive să credem că a fost un non-combat administrativ de teama repercursiunilor politice. Care oricum au venit, pentru că UDMR a votat moțiunea de cenzură împotriva PSD și a ieșit de la guvernare.

Adică șeful mare de partid spune ”Stop, lasă-i în pace, nu te lua de iei cu granița dintre județe!” iar tu accepți, te faci că nu vezi procesul și dai aceleași directive în jos.

Dacă mai adăugăm și cele 1.700 voturi obținute la europarlamentare de UDMR în județul Neamț, deși sunt doar 98 etnici declarați, tabloul unui blat politic pare să aibă sens.

2. Lipsa de profesionalism a celor care au reprezentat județul Neamț în procesul derulat la Tribunalul Prahova.

Până la un răspuns oficial pe această temă din partea CJ Neamț, care doar s-a lamentat ca o fată mare, mergem pe buna credință a celor care au reprezentat în instanță interesele județului Neamț. Dar pe incompetență!

Nici pe departe nu ne gândim că instanța de judecată nu a luat decizia corectă, pe baza documentelor depuse! Dacă, de exemplu, o autoritate nu a depus toate actele clarificatoare?…  Pentru că judecata se face pe acte, nu pe ipoteze!

Și este greu de crezut că o instanță de judecată ar redefini harta României doar de florile mărului. Repetăm, nu comentăm decizia instanței de judecată!

Este posibil ca la un moment dat – și logic așa ar trebui să fie – situația juridică să fi ajuns pe masa secretarului general al județului, Daniela Soroceanu. Cea transferată de aproape un an pe funcția de prefect al Guvernului PSD, de la Consiliul Județean Neamț condus tot de PSD.

Cum Daniela Soroceanu este pe funcția de secretar general al CJ Neamț de aproape 6 ani, e greu de crezut că nu știa speța. Iar ca prim jurist al județului trebuia să știe cum să gestioneze un dosar atât de important. Să ofere soluții, consultanță. Era poate cel mai important dosar. Vorbim totuși de 5.000 de hecatare și una dintre cele mai prolifice zone turistice ale județului.

Ca prefect s-a ocupat – spun gurile rele – de răfuieli politice și l-a demis pe Laurențiu Dulamă din funcția de vicepreședinte al CJ Neamț, anulându-i mandatul de consilier județean. Noi nu spunem că au fost ghidonări pentru răfuieli politice dar instanța de judecată a infirmat toate deciziile luate de prefecta Soroceanu pe această speță!

A colindat ședințele de consiliu local la Roznov după ce (coincidență) primarul Ionel Ciubotaru s-a dezis de PSD. Nici despre acest aspect nu spunem că ar avea conotații politice. Noi nu, alții da!

Acum a luat calea ședințelor de Consiliu Local la Piatra-Neamț. Tot o coincidență.

Dar despre dosarul ”Cheile Bicazului” care este situația, stimabilă doamna secretar/prefect? Cine a pregătit actele pentru instanță? Cine a reprezentat județul și de unde a primit consultanța juridică? A fost prezent vreun reprezentant al județului Neamț la termenele date de instanță?

Vom afla adevărul dar chiar și așa, la prima mână, situația pare a fi una generată de delăsare și incompetență. Din partea cui și de ce? Fiți siguri că le vom spune numele fără teamă!

Însă, oameni buni, căutați în arhiva tuturor publicațiilor din Neamț, indiferent de susținerea pe care și-o arată trecător, îndulcită de vremuri. Găsiți pe undeva măcar vreun articol că județul Neamț se bate prin Consiliul Județean sau Prefectură pentru Cheile Bicazului, că ar fi vreun proces pe rol și marii juriști anunță că au asul din mânecă sau că vor muri cu dreptatea în mână pentru a păstra Cheile Bicazului? Fapte, nu vorbe!! Dar nici măcar vorbe nu găsiți, darămite fapte…. Totul a fost mucles până a explodat mămăliga!

Articolul anterior

George Lazăr: Dosarul ”Cheile Bicazului”, tratat cu profund dezinteres! Prefecta Soroceanu să plece în Harghita, la ea acasă!

Articolul următor

Toate radarele au fost scoase pe șosele din Neamț! Razii de amploare ale Poliției Rutiere!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.