ISSN 2457 - 3973

Cine sunt președinții ALDE Neamț?

Comunicat de presă ALDE Neamț

 

Vineri s-a constituit o nouă formaţiune politică de centru-dreapta, prin fuziunea Partidului Conservator şi a Partidului Liberal reformator. Congresele celor două partide şi congresul comun au pecetluit formarea partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE)

ALDE se identifică drept un partid de centru-dreapta, păstrând linia liberală în privinţa strategiilor economice, printre care preocuparea permanentă a conservatorilor, sprijinirea IMM-urilor, ocupă un loc principal.

Sigla partidului este o pasăre în zbor încadrată de 12 pentagrame de culoare galbenă în forma unei elipse incomplete.

Până la 1 ianuarie 2017, ALDE va avea o conducere bicefală, Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu şi fiind copreşedinţi. Aceasta se va propaga şi la filialele judeţene, urmând ca Alexandru Mihai şi Ioan Asaftei să fie copreşedinţi ai filialei Neamţ.

„Fuziunea se impunea, pentru că mişcările de pe scena politică românească reclamă întărirea forţelor de centru-dreapta. ALDE s-a constituit ca alternativă la cele două blocuri politice existente. În 2016 vom lupta de la egal la egal cu PSD şi PNL. Pentru a impune un altfel de politică.

ALDE va lupta pentru a dezvolta pătura de mijloc a societăţii, pentru dezvoltarea iniţiativei private, pentru susţinerea dezvoltării micilor întreprinzători şi pentru răsplătirea corespunzătoare a funcţionarilor publici. Vom discuta lucruri concrete nu proiecte „măreţe” care niciodată nu se realizează”, a declarat co-preşedintele ALDE Neamţ Alexandru Mihai.

În sprijinul afirmaţiilor sale, Alexandru Mihai a prezentat drept argumete reducerea CAS şi a TVA la alimente, măsuri iniţiate de către Partidul Conservator.

ALDE va fi un partid deschis tuturor celor cu principii liberale. „ALDE este cu adevărat un partid liberal şi îi aşteptăm alături de noi pe toţi cei care se regăsesc în aceste principii, din orice partid ar proveni ei dar, în egală măsură, îi aşteptăm şi pe cei care nu au mai făcut politică până acum”, a declarat copreşedintele Alexandru Mihai.

La viitoarele alegeri locale, ALDE Neamţ are ca obiectiv politic minimum 10% din voturile nemţenilor.

 

Biroul de presă

 

 

 

Articolul anterior

Autorul crimei duble de la Girov riscă închisoare pe viață!

Articolul următor

Conducerea Primăriei promite: Va fi o ediție de colecție a Zilelor Municipiului Piatra Neamț!

Un comentariu

  • Buna ziua ! Doresc sa ma inscriu in ALDE Neamt ! As fi foarte onorata daca mi s-ar acorda aceasta posibilitate de a devein membru. Nu am facut parte din nicio formatiune politica niciodata , dar pentru ca tara are nevoie de o schimbare radicala a clasei politice si nu numai , ma gandesc ca as putea avea si eu o contributie fie ea cat de mica in binele societatii romanesti. Va multumesc !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *