NewsAllert :

Senatorul Emilia Arcan, candidatul PRO România la președinția Consiliului Județean Neamț!?

Copii cu copii: 74 de minore din Neamț au devenit mame anul acesta!

Șoc în PSD Neamț! Emilia Arcan a demisionat din PSD Neamț!

Grupul de Inițiativă în Turism din Piatra-Neamț – acțiuni pentru promovarea serviciilor turistice

Candidatura lui Răzvan Cuc încinge spiritele în PSD Neamț! Și varianta ”Daniela Soroceanu” face implozie în partid!

Județul Neamț se apropie de pragul psihologic de 1.000 cazuri de COVID

Parlamentul a aprobat data alegerilor locale: 27 septembrie! Iată calendarul premergător votării!

Președintele Mugur Cozmanciuc anunță deblocarea lucrărilor pe drumul Bicaz – Poiana Largului! ”Astăzi s-a semnat contractul!”

Investiții pentru optimizarea infrastructurii de transport și creșterea calității vieții cetățenilor din Piatra-Neamț din fonduri europene

Trei autoturisme implicate într-un accident la Dulcești! Două persoane au rămas încarcerate!

Prefectul George Lazăr îl somează pe ministrul Sănătății să redeschidă urgent Spitalul Județean Neamț! PSD-ul din minister rezistă!

PSD Neamț își disprețuiește proprii membri! Candidat din Giurgiu la Primăria Piatra-Neamț!

Mugur Cozmanciuc (președinte PNL Neamț): “Lucrările pe DN15 Bicaz – Poiana Largului, gata până la sfârșitul lunii septembrie!”

Cristian Sauciuc – candidatul PMP la preşedinţia CJ Neamţ; Bogdan Gavrilescu – Primăria Piatra-Neamţ

  • 11 iulie 2020

ISSN 2457 - 3973

Cine ține blocate 888 paturi din Spitalul Județean Neamț cu doar 47 cazuri de COVID?!

Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț ține blocate 888 de paturi deși în unitatea sanitară sunt internate la acest moment doar 47 cazuri de Covid-19.

Conducerea spitalului este singura în măsură care propune DSP să redeschidă secțiile din unitatea sanitară sau să păstreze specificul COVID. În această ultimă situație, toți pacienții de pe Valea Muntelui și din zona Piatra-Neamț sunt trimiși zeci de kilometri până la Spitalul Municipal Roman.

Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț este de aproape trei săptămâni din nou în administrarea Consiliului Județean Neamț. Actuala conducere a unității sanitare a fost numită de președintele Ionel Arsene și răspunde solicitărilor acestuia.

Deocamdată, nimeni din conducerea spitalului nu a făcut propunerea ca spitalul din Piatra-Neamț să își reia activitatea de dinaintea pandemiei, iar pacienții cu diferite afecțiuni să fie internați aici.

Conducerea DSP Neamț nu are are nici o pârghie legală să redeschidă spitalul dacă nimeni din conducerea unității sanitare nu dorește acest lucru.

Ce înseamnă redeschiderea spitalului? În primul rând că achizițiile nu mai pot fi făcute pe proceduri de urgență, fără licitații. Ori poate tocmai acest aspect convine unora în momentul de față.

Prefectul George Lazăr a convocat, marți, conducerea spitalului și pe cea a DSP pentru a găsi soluții cât mai urgente pentru deblocarea activității unității sanitare din Piatra-Neamț. Asta ar însemna și degrevarea activității Spitalului Roman, supra-aglomerat de pacienții din tot județul, dar și o activitate mai puțin intensă a Serviciului Județean de Ambulanță care se vede nevoit să facă aproape dublul kilometrilor pe care îi făcea până acum.

Articolul anterior

Ciobanul rătăcit a fost găsit la Borca! A pus pe jar 75 de salvatori!

Articolul următor

Zona Metropolitană Piatra-Neamț a fost înființată oficial

Un comentariu

  • Discutie din autobuzul de dimineata: ziceati ca nu se poate mai rau ca spitalul din Piatra Neamt? Uite luna asta, 3 pacienti plecati la Roman si externati morti! Iata ca se poate!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *