ISSN 2457 - 3973

Ciprian Şerban: “Actuala guvernare desfiinţează CFR Marfă. Deviza coaliţiei – concediem, lichidăm, vindem!”

Concediem, închidem, distrugem, lichidăm sau vindem. Aceasta este deviza guvernării de coaliție, PNL-USR PLUS-UDMR – a declarat, miercuri, deputatul PSD Neamţ Ciprian Şerban.
Parlamentarul – preşedinte al Comisiei de transporturi şi infrastructură – a explicat că CFR Marfă urmează să fie desfiinţată de actuala guvernare.
“Planul monstruos al guvernului de dreapta a fost devoalat de Comisia Europeană, care confirmă angajamentul autorităților române de a desființa CFR Marfă prin transferarea a 23% din materialul rulant către societatea, la care statul român deține 98% din acțiuni, Rofersped SA, urmând ca aceasta să fie privatizată. CFR Marfă va transfera către Rofersped SA o parte din patrimoniu sub formă de majorare de capital, dar şi o parte dintre contracte. Rofersped SA va prelua doar 41% din volumul transportat de CFR Marfă, restul contractelor fiind cedate deliberat către competitorii privaţi”, a explicat Şerban.
Parlamentarul social-democrat a precizat că niciun angajat al CFR Marfă nu va fi transferat la Rofersped, societate care își va căuta personal pe piața muncii.
“Din cei 4.814 angajați, cât are în prezent CFR Marfă, 1.400 vor fi concediați începând cu 5 iulie 2021. Dintre aceștia, doar 8% vor fi concediați din personalul administrativ. Marea parte a personalului care urmează să fie concediat reprezintă exact personalul productiv din centrele zonale și reprezintă 30% din totalul angajaților CFR Marfă”, a mai spus deputatul PSD Neamţ.
Ciprian Şerban a adăugat că în situaţia CFR Marfă ar putea ajunge şi CFR Călători, Compania Națională Aeroporturi București, Tarom sau Poșta Română.

Articolul anterior

Deputatul Mara Calista (PNL): Prin PNRR vom avea resursele necesare pentru a face investiții și în județul Neamț

Articolul următor

Două victime în urma unui accident rutier pe DN 15C, la Brusturi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *