ISSN 2457 - 3973

Ciprian Şerban (vicepreşedinte Camera Deputaţilor): „Procentul de creștere a pensiilor nu este subiect de dezbateri nerealiste!”

„Procentul de creștere a pensiilor nu este subiect de dezbateri nerealiste!” – a declarat social-democrat Ciprian Şerban, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.
Parlamentarul nemţean a precizat că PSD a făcut propunerea de creștere a pensiilor pe baza unor analize economice riguroase ale evoluției de până acum a gradului de colectare a contribuțiilor sociale, care arată că o majorare de minimum 10% este realizabilă, fără destabilizarea bugetului de stat.
Astfel, în funcție de evoluția colectării contribuțiilor sociale până la finalul acestui an, creșterea ar putea fi ușor mai mare, dar PSD nu se lansează în cifre hazardate!
„Traversăm o perioadă de criză economică foarte grea, care gestionată într-un mod neserios și greșit poate avea efecte devastatoare asupra multor familii de români. Mă aștept, din partea colegilor noștri de coaliție, reprezentanții PNL, să abordeze acest subiect cu aceeași seriozitare și responsabilitate arătate de PSD”, a subliniat deputatul Ciprian Şerban.
Vicepreşedinte al PSD Neamţ, Şerban a subliniat că primii doi lideri ai PNL se contrazic între ei:
„-președintele PNL afirmă, despre propunerea PSD, „că nu trebuie să creăm speranțe false care nu pot fi duse la bun sfârșit”.
-Rareș Bogdan, al doilea om din PNL, se lansează și licitează în mod populist o creștere de 16%, peste propunerea PSD de 10%.
„Nu vreau ca pensionarii, care așteaptă cu sufletul la gură decizia guvernului, să fie aruncați în duelul contradictoriu și neprofesionist al celor 2 lideri PNL. Rareș Bogdan face, atunci când vorbește de „obligația legală” pe care ar avea-o ministrul Finanțelor, două erori:
– susține că majorarea trebuie să fie mai mare decât inflația de 15% din 2022. Ce nu știe Rareș Bogdan este că inflația pe 2022 va fi stabilită de INS abia în anul următor – 2023, iar obligația legală de indexare se referă la inflația stabilită definitiv (nu estimată) pentru anul 2021, respectiv +5,1%
– a doua eroare o face atunci când consideră că PSD ar trebui să-și respecte obligația de creștere cu 40%, adunând în mod eronat procentele creșterii pensiilor din ultimii ani (14% Orban-Cîțu și 10% după revenirea PSD la guvernare, adică 24%. Deci, în viziunea sa, diferența ar trebui să fie 16%). Numai că, Rareș Bogdan nu realizează că 10% din X+14% este mai mare decât 10% din X.
Procentul corect rămas pentru realizarea creșterii pensiilor așa cum se stabilise inițial este de 11,92%. Nu ne jucăm cu speranțele oamenilor!”, a explicat Ciprian Şerban, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

Articolul anterior

Copil de 2 ani, găsit de un trecător orbecăin pe DN 15, la Dumbrava Roşie

Articolul următor

Marți – prima zi fără microbuze de persoane în Piatra-Neamț, Roznov, D-va Roşie, Săvineşti, Gârcina şi Alexandru cel Bun

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular