ISSN 2457 - 3973

Clubul LIONS Piatra Neamţ distribuie 30 de computere speciale pentru nevăzători

Clubul LIONS Piatra Neamţ distribuie către 30 de nevăzători, membri ai Asociaţiei Nevăzătorilor, computere recondiţionate care au preinstalat softul BatPro – un soft ce permite nevăzătorilor să utilizeze calculatorul şi să navigheze pe internet cu ajutorul a doar patru taste (sus, jos, stânga şi dreapta).

Cu ajutorul softului BatPro, persoanele cu deficienţe de vedere pot accesa o colecţie de peste 40.000 de cărţi audio, ziare, posturi de radio pe internet, informaţii meteo, horoscop, curs valutar şi rezultate sportive.

Aplicaţia conţine şi câteva cursuri interactive dezvoltate special pentru nevăzători: curs de învățare a tastaturii, curs de navigare pe internet şi un curs de utilizare a unui editor de texte. De asemenea, pentru petrecerea timpului liber există şi câteva jocuri încorporate: Spânzurătoarea, Șah şi Trivia.

Cele 30 de calculatoare au fost donate de către Clubul LIONS Deva Sarmizegetusa.

Cu ajutorul proiectului „BatPro – Calculator pentru nevăzători” peste 350 de nevazatori din 15 localităţi din România au acum un calculator şi au învăţat să-l folosească rapid datorită uşurinţei de navigare.

Proiectul „BatPro – Calculator pentru nevăzători” este iniţiat de LIONS Club Arad şi este finanţat de Fundaţia Orange cu suma de 222.500 lei în cadrul fondului de finanţare „Lumea prin culoare şi sunet”, ediţia 2016.lions3

***

Despre LIONS Club Piatra Neamţ

Lions Club Piatra Neamţ este un club de serviciu, având în prezent 10 membri din tot spectrul profesional şi care, alături de alţi circa 1,4 milioane de membri din mai mult de 200 ţări, face parte din marea familie Lions Club International. Motto-ul lionsilor este „WE Serve”, (noi servim) iar proiectele noastre s-au îndreptat în cei 3 de ani de lionism pietrean cu precădere către domenii precum cultura, educatia, mediu, dar si problemelor de vedere, deopotrivă la copii şi la adulţi, atât ca prevenţie, cât şi ca tratament.

***

Despre Fundaţia Orange

Fundaţia Orange este o organizaţie neguvernamentală care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Anual, prin fondul de finanţare „Lumea prin culoare şi sunet”, Fundaţia Orange oferă fonduri pentru organizaţii neguvernamentale care desfăşoară proiecte de sănătate, educaţie, cultură şi integrare socială în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi de auz şi/sau de vedere. Pentru mai multe informaţii vă rugăm accesati www.fundatiaorange.ro.

Articolul anterior

Tragedie la Răucești! Un bărbat și fiul său de 3 ani au murit într-un accident în Italia!

Articolul următor

Vicepremierul Sevil Shhaideh vine la Piatra Neamț la invitația președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *