• 8 decembrie 2022

ISSN 2457 - 3973

Codul portocaliu de vijelii începe să pună stăpânire pe Neamț

Județul Neamț se află sub o atenționare generală Cod Galben de vreme rea, cu precipitații abundente, vânt și gindrină, valabil până pe data de 10 iunie. Pe toată durata acestei atenționări vor apărea și avertăzi now casting (de ultimă oră) Cod Portocaliu, care înseamnă producerea imediată a unor fenomene meteorologice periculoase.

Joi seara a fost emisă o astfel de avertizare now casting Cod Portocaliu pentru zona de est a județului Neamț. Sunt vizate localitățile Tămășeni, Doljești, Ion Creangă, Sagna, Icușești, Oniceni, Valea Ursului, Bozieni, Stănița, Gâdinți, Boghicea, Pâncești, Bira și Poienari.

Potrivit meteorologilor sunt prognozate cantități de precipitații de 25 – 30 de litri pe metru pătrat în mai puțin de 2 ore. Ploile torențiale pot fi însoțite de vânt puternic și grindină.

Aceste avertizări now casting Cod Portocaliu ar putea fi emise și pentru alte zone din județul Neamț.

Așa s-a întâmplat în cursul serii de marți, atunci când peste municipiul Piatra-Neamț a venit un front atmosferic ce a lăsat peste 80 de litri pe metru pătrat în circa o oră și jumătate. Această situație a cauzat inundații pe 30 de străzi din oraș dar și în zonele aflate la baza dealurile Cernegura, Bâtca Doamnei și Cârlomanu.

Articolul anterior

Ionel Arsene (PSD): Nu mă consider baron local!

Articolul următor

O fotografie cât … o echipă! PNL Neamț în analiză informală la Mănăstirea Bodești!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *